ZAKAZANO KRŠTENJE MLADOG PRINCA STEFANA: Krstiće ga patrijarh Irinej, a nosiće odelo pradede kralja Petra II!
Foto: Dragana Udovičić/Kurir

sveti čin

ZAKAZANO KRŠTENJE MLADOG PRINCA STEFANA: Krstiće ga patrijarh Irinej, a nosiće odelo pradede kralja Petra II!

Društvo -

Mladi Princ Stefan, sin Nj.K.V. Princa Filipa i Princeze Danice, primiće svetu tajnu krštenja u subotu, 15. decembra 2018. godine u crkvi Svetog Andreja Prvozvanog na Kraljevskom kompleksu na Dedinju u Beogradu.

Princa Stefana krstiće Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej.

Ovom prilikom, Princ Stefan nosiće odelo koje je nosio njegov pradeda Njegovo Veličanstvo Kralj Petar II na svom krštenju 1923. godine u Beogradu, kada mu je kum bio Kralj Džordž V.

Princ Stefan rođen je u februaru ove godine, a povodom njegovog rođenja oglasilo se 49 zvona Hrama svetog Save u Beogradu.

foto: Dragana Udovičić

Ovo je prvo dete princa Filipa i princeze Danice, inače ćerke našeg istaknutog umetnika Cileta Marinkovića.

Mali princ Stefan je inače, prvo muško dete kraljevske porodice rođeno na teritoriji Srbije nakon čitavih 90 godina. Njegov otac Filip, drugorođeni sin princa Aleksandra Drugog Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine, a posle toga je prešao u London, gde se školovao.

On je brat blizanac princa Aleksandra i drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posle princa naslednika Petra. Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo (EHL) u Švajcarskoj. Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track