LUPIĆU ŠAMAR SERGEJU TRIFUNOVIĆU KAD GOD GA SRETNEM: Zbog njega prete Barbari ubistvom!
Foto: Dragana Udovičić, Beta/Milan Obradović

Žestok odgovor direktorke Studija B

LUPIĆU ŠAMAR SERGEJU TRIFUNOVIĆU KAD GOD GA SRETNEM: Zbog njega prete Barbari ubistvom!

Društvo -

Slučaj Barbare Životić, mlade novinarke Studija B koja je izveštavala s protesta „Stop krvavim košuljama“, uzburkao je javnost, a ni posle tri dana bura se ne smiruje.

Ona je i dalje meta brojnih napada na društvenim mrežama, gde je dobila veliki broj uvreda i pretnji, kojih nije pošteđena ni njena porodica.

Napali i porodicu

Direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević, koja je takođe dobila brojne uvrede i prostačke komentare, kaže za Kurir da će učiniti sve da zaštiti svoju novinarku.

foto: Nebojša Mandić

- Na šta to liči! Dokle smo mi došli, gde smo mi to kao društvo danas. Da jednu mladu novinarku koja je tek počela da radi ovako brutalno i organizovano napadaju. Pa šta ako je možda i napravila grešku! Barbara je imala izveštaj kakav je imala, ali to je nešto što ćemo mi unutar naše medijske kuće analizirati i oceniti da li je dobro ili nije. Zar je to razlog da unište život jednoj mladoj devojci, da je tako brutalno ponižavaju, nju, njenu porodicu, njenu sedmogodišnju sestru. Da im prete i vređaju ih, zbog čega... Zbog političkih interesa pojedinaca, koji su očigledno spremni na sve, pa čak i da unište nečiji život. Barbara ovakav linč nije mogla ni da zamisli, vrlo loše se oseća i zbog toga je dobila terapiju od neuropsihijatra. Moram da priznam da ovakav linč ni ja u svojoj karijeri nisam doživela - kaže Ivana Vučićević.

foto: Damir Dervišagić

Kako navodi, vređanje Barbare Životić i nje lično, jer ju je Sergej Trifunović nazvao fuksom, kao što je nedavno učinio i s predsednicom parlamenta Majom Gojković, ne prestaje danima.

Pokrenuta istraga

- Odvratno je to što rade javne ličnosti kao što je Sergej Trifunović, koji su svojim izjavama i uvredama doveli dotle da Barbari razni manijaci na društvenim mrežama prete da će da je likvidiraju po kratkom postupku. Ja po godinama Barbari mogu da budem majka. Ne dao bog nijednoj majci da joj se detetu dogodi ovo što se dešava Barbari. Zato hoću da je zaštitim, kao što bih svako drugo dete. Niko ne sme da doživi ono što je Barbara doživela. I s tim Sergejem, zbog njegovih prostakluka i govora mržnje koje je iznosio javno, lično ću da se razračunam gde god da ga vidim. On zaslužuje vaspitnu meru u vidu jednog šamara jer na najgori način vređa i ponižava ćerke, majke, sestre, žene i pravi im horor od života - rekla je Vučićevićeva.

foto: Privatna Arhiva
foto: Printscreen Twitter

Inače, zbog pretnji Barbari Životić, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je formiralo predmet.

Aleksandar Vučić

DRŽAVA ĆE DA ZAŠTITI NOVINARE

Predsednik Aleksandar Vučić najoštrije je osudio uvrede i pretnje na račun glavne urednice Studija B Ivane Vučićević i novinarke te televizije Barbare Životić, ali i napade na Ljiljanu Smajlović i Verana Matića.

- Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića - napisao je predsednik na Tviteru i dodao:

foto: Printscreen

- Država će preduzeti sve mere ne samo da fizički zaštiti novinare već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo.

REAGOVANJA

Vesna Stanojević

SIGURNA KUĆA

foto: Dragana Udovičić

Osuđujem svako nasilje. To je nešto što je nedopustivo! Nazivati žene pogrdnim imenima... Osuđujem svaki oblik nasilja koji se odnosi na žene, to je moj stav oduvek.

Brankica Janković

POVERENICA ZA RAVNOPRAVNOST

foto: Zorana Jevtić

Najoštrije osuđujem naslovnu Ilustrovane politike, na kojoj se na skandalozan i uvredljiv način vređaju dostojanstvo i ugled prikazanih ličnosti i vređaju verska osećanja.

Maja Gojković

PREDSEDNICA PARLAMENTA

foto: Marina Lopičić

Ostavite žene na miru, nemate pravo da ih potcenjujete i omalovažavate.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

MISTERIJA STARA 15 GODINA: Dokumentacija o 3,5 milijardi maraka sa Kipra NESTALA U "SABLJI"!

OTKRIVAMO! ŽIVOT DARKA ŠARICA U ZATVORU: Pet godina sam u ćeliji!

HOROR! PENZIONER TRI DANA LEŽAO MRTAV U KUĆI: lopov razbio glavu starcu motkom

MEDICINSKA SESTRA DILOVALA METADON: Spektakularno hapšenje u bolnici u Boru!

OKRUTNO! BRANISLAV UZELAC U RALJAMA IZVRŠITELJA: Zbog duga za auto, izbacuju ga iz stana

SRAMNO! OSNOVCI PRIZNALI SEKS S DRUGARICAMA: Što dižete frku, sve je to prirodno!

HOROR ISPOVEST ZAROBLJENIKA TERORISTA OVK: Mučili su me do krvi, i nokti su mu otpadali od bola!

PRIŠTINA SPUSTILA LOPTU: Haradinaj odustao od mera protiv Srba

BOGDAN SLAVIO U SRPSKOM ČIKAGU: Bogdanović grobar zauvek!

Novi broj

DANAS U KURIRU POKLON MAGAZIN GLOSSY: Ne propustite prvu pravu biografiju Harisa Džinovića

I ove srede samo uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima!

Ekskluzivno za magazin Glossy, Haris Džinović otkriva zbog čega se kasno oženio. Pored toga, legendarni pevač govori o patnji koju je osetio kada je ostao bez oca, fudbalskoj karijeri, šeširu koji nikada ne skida, druženju sa svetskim džet-setom, promašenim ljubavima i o tome zašto je na ludi kamen stao tek sa 63 godine.

Pročitajte i intervju sa Svetlanom Bilić, damom koja je dokazala da fudbal nije samo za jači pol. Ona je internacionalni fudbalski sudija i prva žena arbitar u Srbiji.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Glossy

Čitajte u sutrašnjem Kuriru!

(Kurir.rs/Ivan Ercegovčević /Foto: Dragana Udovičić, Beta/Milan Obradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track