Najnovije vesti

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) VEST KOJA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE! Direktor bolnice u Kraljevu otkriva zbog čega se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 13 MRTVIH BEBA!
Foto: AP, Kurir

kraljevo

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) VEST KOJA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE! Direktor bolnice u Kraljevu otkriva zbog čega se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 13 MRTVIH BEBA!

Društvo

U Opštoj bolnici u Kraljevu pronađeno je u zamrzivaču 13 mrtvih beba, a direktor Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu dr Zoran Mrvić rekao je danas novinarima da te bebe nisu ukradene bebe, već da se radi o bebama umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u opštinske knjige, a njihovi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

UPOZORAVAMO DA SU FOTOGRAFIJE VEOMA UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA I NISU ZA OSETLJIVE OSOBE

foto: Kurir
foto: Kurir

- Radi se o telima beba koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju u bolnici. Prema odluci Službe za patologiju, njihova tela držimo u zamrzivačima. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri, četiri meseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje - kaže dr Mrvić.

Prema njegovim rečima, bolnica do sada nije imala mogućnost to da radi, jer im tri godine ne radi spalionica. - Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje.

Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - ističe dr Mrvić i napominje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle".

Dr Mrvić kaže da se u ovom slučaju konkretno radi o mrtvorođenim bebama od 2016. godine do danas.

Kurir.rs/J.S./Foto: AP, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...