VLASNICI ORUŽJA MOGU DA ODAHNU: Još godinu dana za preregistraciju oružja
Foto: Shutterstock

promena zakona

VLASNICI ORUŽJA MOGU DA ODAHNU: Još godinu dana za preregistraciju oružja

Društvo -

Vlasnici oružja i oko 80.000 lovaca u Srbiji mogu da odahnu pošto će rok za preregistraciju oružja biti produžen za godinu dana, do 5. marta 2020. godine, potvrdio je za Kurir Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije.

Naime, kako Ćirković objašnjava, Vlada Srbije je 10. januara usvojila Izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, a jedina izmena je zapravo produženje roka za preregistraciju oružja do 5. marta 2020. godine, i taj predlog prosledila je Skupštini Srbije na usvajanje.

- Mi ćemo nastaviti da insistiramo da se promene još neka rešenja u tom zakonu koja se pre svega odnose na lekarski pregled, koji sada važi pet godina, a mi predlažemo da traje 10 godina. Drugi naš predlog je da se promeni odredba da vlasnici mogu da pozajmljuju svoje oružje drugoj osobi, samo u njihovom prisustvu - objašnjava Ćirković.

foto: Privatna Arhiva

Produženi rok od godinu dana trebalo bi da bude dovoljan da svi vlasnici oružja koji dosad nisu uspeli da preregistruju oružje taj posao završe na vreme. Za novi oružni list, kako je Kurir već pisao, potrebno je izdvojiti između 10.000 i 17.000 dinara, a oni koji još uvek nisu položili obuku za bezbedno rukovanje vatrenim oružjem moraće da obezbede, zavisno od vrste oružja, između 6.000 i 15.000 dinara.

Brojka

80.000 lovaca je registrovano u Srbiji

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track