Najnovije vesti

HITNO UPOZORENJE METEOROLOGA! Srbiju će večeras okovati ledena kiša! STIŽE NOVI LEDENI TALAS
Foto: Kurir/Z.Šaponjić

prognoza

HITNO UPOZORENJE METEOROLOGA! Srbiju će večeras okovati ledena kiša! STIŽE NOVI LEDENI TALAS

Društvo

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na formiranje snežnog pokrivača, ali i ledene kiše koja će pasti kasnije tokom noći.

 

"Danas (22.01.) i tokom noći (22/23.01.) na području severne, zapadne i istočne Srbije, kao i na području Beograda, formiranje manjeg snežnog pokrivača, oko 5 cm , a na severu Vojvodine i oko 10 cm. U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća i kiša koja će se lediti na tlu", navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

 

foto: RHMZS

 

Što se tiče meteoalarma, u većem delu zemlje na snazi je narandžasti, koji upozorava na veoma opasno vreme i to u Beogradu, Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj i istočnoj Srbiji.

 

foto: RHMZS

 

U ovim delovima se posebno upozorava na led i sneg, dok je ostatak Srbije, izuzev Kosova i jugostične Srbije pod žutim alarmom.

 

UPOZORENjE NA SNEŽNE PADAVNINE 

 

U četvrtak i petak u većini krajeva formiranje ili povećanje manjeg snežnog pokrivača od 5 do 10 cm. Više padavina očekuje se u petak posle podne, tokom noći ka suboti i u subotu, od 10 do 20 cm, naročito u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

 

Vreme narednih 7 dana


Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana, do 30. januara: Pretežno oblačno, u četvrtak na jugu sa kišom, u ostalim krajevima sa susnećicom i snegom, u većini krajeva sa stvaranjem.

 

foto: Kurir/D. Pantelić


U petak, tokom noći ka suboti i u subotu, povećanje visine snežnog pokrivaca, naročito u južnim, centralnim i istočnim krajevima. Umeren i jak severni i severoistočni vetar stvaraće nanose.


U subotu vetar u slabljenju. U nedelju krakotajno razvedravanje, ujutro slab mraz. Početkom naredne sedmice novo naoblačenje mestimično sa padavinama.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...