KUBUROVIĆEVA O UVREDAMA NA RAČUN ŽENA: Nadležni da utvrde ima li krivične odgovornosti
Foto: Beta/Miloš Miškov

reagovanje

KUBUROVIĆEVA O UVREDAMA NA RAČUN ŽENA: Nadležni da utvrde ima li krivične odgovornosti

Društvo -

Ministarka pravde Nela Kuburović danas je povodom najnovijih uvreda na račun žena u Srbiji pozvala sve nadležne organe da utvrde da li postoji krivična odgovornost.

"Ovo nije nikakav pritisak ni na tužilaštvo, ni na sudove, jer i u prethodnom periodu kada se dešavalo nasilje prema predstavnicima pravosudne profesije za koje je nadležno Ministarstvo pravde smo pozivali nadležne organe da deluju brže i efikasnije", rekla je Kuburović novinarima.

Ona je dodala da se ovih dana dešavaju različite vrste nasilja, a prednjači, kaže, verbalno nasilje i to od pripadnika Saveza za Srbiju.

"To svakako nije slika Srbije ili Vlade Srbije koja ima nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja. Dosta toga smo uradili u prethodnom periodu i vrlo često smo bili kritikovani kada smo donosili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, jer smo potencirali verbalno nasilje. Zato i sada pozivam sve nadležne organe da utvrde da li postoji krivična odgovornost za sve ono što imamo prilike da slušamo ovih dana", rekla je ministarka.

Kuburović je očekuje da će u narednih mesec dana biti poznat konkretan predlog izmena krivičnog zakonodavstva, kao i način odmeravanja kazni, naročito kada je reč o povratnicima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja