OD 28. JANUARA SVAKI DAN POKLON DODACI - KREMANSKO PROROČANSTVO: Jedina originalna verzija predviđanja čuvenih proroka Tarabića
Foto: Kurir

SAMO U KURIRU

OD 28. JANUARA SVAKI DAN POKLON DODACI - KREMANSKO PROROČANSTVO: Jedina originalna verzija predviđanja čuvenih proroka Tarabića

Društvo -

Od ponedeljka, 28. januara, dnevne novine Kurir vam svaki dan poklanjaju poklon dodatke - Kremansko proročanstvo.

Saznajte pravu istinu o Tarabićima! Otkrivamo kako su čuveni proroci videli sudbine srpskih vladara, gde je nestao zapisnik sa saslušanja prvog Tarabića, kako je Draga Mašin saznala da će umreti, kako je sačuvano kremansko proročanstvo, šta je vladika Nikolaj rekao Tarabićima, kakva će biti sudbina Srbije i još mnogo toga.

Srbi nemaju drugu knjigu kao što je "Kremansko proročanstvo", niti ljude kao što su bili Miloš i Mitar Tarabić!

Živeli su na ovim prostorima vidovnjaci i pre i posle njih, neki su važili za proricatelje sudbine na glasu i ušli u istoriju, kao Cana Jovanović, ali jedino su ova dva seljaka iz Kremana ostavili za sobom celovito delo u kom je sadržana sudbina Srbije i njenog življa.

Ali ne samo da su zamršeni putevi Gospodnji i konci kojima upravlja ljudskim životima nego je maglom neizvesnosti i zabluda obavijena i sama priča o njihovim kazivanjima.

Jer nema originalnog spiska njihovih proročanstava!

Tarabići su bili nepismeni i svoje vizije pričali su drugima, koji su ih širili u narod, nekad dodajući ili oduzimajući ono što je njima tada odgovaralo.

Poslednji poznat slučaj iskrivljavanja kremanskog proročanstva desio se uoči 5. oktobra 2000. godine, kad je Miloševićeva opozicija Tarabićima pripisala viđenje Koštunice kao kandidata čija je pobeda zapisana u zvezdama!

Najstariji poznati pisani trag o kremanskim prorocima datira iz 1894. godine, kad je M. Đ. Milićević u knjizi "Život Srba seljaka" posvetio jedan kraći pasus Tarabićima. On je tada samo pomenuo da je "u selu Kremnom, pod Šarganom, bio nekakav prorok, Lazo Tarabić po imenu", koji je ponekad proricao i političke događaje.

Ali tek su 1902. godine novinar Pera Todorović i ministar i diplomata Čedomilj Mijatović pažnju javnosti usmerili na proroke iz ovog sela.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track