PACIJENTI NA CEDILU ZBOG DUGA OD 130 MILIONA: Hitnoj u Novom Bečeju satima bio isključen telefon
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

SKANDAL

PACIJENTI NA CEDILU ZBOG DUGA OD 130 MILIONA: Hitnoj u Novom Bečeju satima bio isključen telefon

Društvo -

Zbog duga od 130 miliona dinara telefonski broj službe Hitne pomoći 194 u Novom Bečeju bio je isključen od utorka po podne pa sve do juče do 10 časova, zbog čega niko od građana kojima je hitna medicinska pomoć bila potrebna nije mogao da ih kontaktira.

Kako bi ublažili posledice ove sramotne situacije, zaposleni su samoinicijativno, putem društvenih mreža, obavestili javnost o privremenom broju Hitne pomoći, dok su nadležni na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine Novi Bečej javnost obavestili da je za nagomilane dugove krivo prethodno rukovodstvo Doma zdravlja. - Poštovani sugrađani, zbog nagomilanih dugova prethodnog rukovodstva Doma zdravlja, od 130 miliona dinara, danas su isključeni brojevi Hitne pomoći. Rukovodstvo opštine je tokom dana pokušalo da ponovo uspostavi funkcionisanje brojeva, ali će oni biti uključeni tokom sutrašnjeg dana - pisalo je u utorak u saopštenju iz opštine, u kom je objavljen i privremeni broj telefona.

Da je problem rešen, juče je objavljeno u novom saopštenju na Fejsbuk stranici Novog Bečeja. - Lokalna samouprava je rešila problem Doma zdravlja i uspostavila funkcionisanje brojeva. Brojevi na kojima možete dobiti Hitnu pomoć: 194 i 023 771 124, Centrala: 023 773 600 - piše u novom obaveštenju.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track