PONOVO UPUCANA BROJILA U LOZNICI: Danas otkrivena još 22 oštećena uređaja
Foto: T.S.

ludilo

PONOVO UPUCANA BROJILA U LOZNICI: Danas otkrivena još 22 oštećena uređaja

Srbija -

LOZNICA – Ko je započeo upucavanje brojila za struju izgleda da ima lepe zalihe municije jer su danas otkrivena još 22 oštećena na identičan način. Prijavljeno je namerno oštećivanje brojila u mernim ormanima u još četiri lozničke ulice, u Branka Ćopića oštećeno ih je 12, četiri u ulici Petra Komarčevića a po tri u Zlatiborskoj i na početku Ulice maršala Tita na ulazu u Banju Koviljaču kada se dolazi iz Loznice.

Ponovo je obaveštena policija koja je obavila uviđaj, a kako saznajemo u ataku na brojila korišćeno je vatreno oružje i na nekoliko mesta nađena su zrna kalibra 7,65 mm. Ekipe ED Loznica obilaze sva izmeštena merna mesta kako bi utvrdile da li ima još negde na ovakav način oštećenih brojila i ormana.

foto: T.S.

Prema do sadašnjim saznajima o broju pogođenih brojila šteta je procenjena na oko dva miliona dinara. Prilikom ’’atentata’’ na brojila potrošači nisu ostajali bez električne energije pošto ona nisu bila oštećena u priklјučnom delu, ali posle upucavanja nisu mogla da mere utrošenu struju. Inače, ekipe ED Loznica su odmah reagovale i rade na zameni svih prostreljenih brojila, a policijska istraga je u toku i radi se na rasvetljavanju ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Podsetimo, prva upucana brojila otkrivena su juče (5.2), najpre u Ulici Bore Stankovića, naseljenom delu grada pored šabačkog puta, gde je oštećeno 16 brojila, a na još dva mesta su izbušena po tri. Radnici ED Loznica koji menjaju oštećena brojila kažu da do sada nikada nisu imali ovakav slučaj kao i da je pre dva, tri dana kada je završeno očitavanje potrošnje sve bilo kako treba.

Ovakav ’’atentat’’ na imovinu EPS-a ovde nije zabeležen, a nadležne i lozničku javnost živo zanima ko je i zbog čega ovolika brojila uzeo na nišan.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja