OTVOREN GRANIČNI PRELAZ BAJMOK: Lakše do Mađarske i jače ekonomije
Foto: Ministarstvo finansija

Standard

OTVOREN GRANIČNI PRELAZ BAJMOK: Lakše do Mađarske i jače ekonomije

Društvo -

Granični prelaz Bajmok, jedan od osam između Srbije i Mađarske, u čiju rekonstrukciju je uložen 2,1 milion evra, svečano je juče otvorio ministar finansija Siniša Mali.

On je poručio da je taj prelaz izgrađen po najvišim svetskim standardima, ali i da "unapređenjem naših graničnih prelaza doprinosimo rastu naše ekonomije". - Prelaz pokazuje kakvu Srbiju želimo da imamo, koliko se Srbija promenila i kako se menja i koliko smo na dobrom putu unapređenja odnosa sa EU - rekao je Mali na otvaranja prelaza, koji će znatno rasteretiti najfrekventnije prelaze na severu Srbije.

foto: Ministarstvo finansija

Otvaranju ovog zdanja, koje sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi, prisustvovali su i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, pomoćnik ministra ze evropske integracije Branko Budimir i direktor Uprave carina Miloš Tomić. - Radovi na modernizaciji prelaza Bajmok, koji će unaprediti kvalitet života lokalnom stanovništvu, olakšati putovanja, a carini i policiji rad, trajali su 18 meseci - istakao je Mali i najavio da će, pored radova na prelazu Sot, biti rekonstruisani i prelazi Gostun i Kotroman.

Brojka

2,1 milion evra uloženo u rekonstrukciju prelaza

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Ministarstvo finansija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track