BIĆE PLATA 500 EVRA: Medicinskim sestrama povećanje od 10 odsto i više
Foto: Shutterstock

traženA STRUKA

BIĆE PLATA 500 EVRA: Medicinskim sestrama povećanje od 10 odsto i više

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će ove godine biti povećanja plata medicinskih sestara za deset odsto, a možda i više.

- Svake godine možemo da povećavamo plate, zavisno od rasta i stanja budžeta. Verujem da će ove godine ići svakako dodatnih deset odsto, a nadam se i više za medicinske sestre. Ako svake godine tako budemo radili, to je kumulativno, sledeće godine više od 30 odsto, rekao je Vučić za TV Prva.

Uz konstataciju da je prosečna plata u Srbiji 465 evra, Vučić je rekao da je promašio za godinu dana, ali da će prosečna plata biti 500 evra, da će penzije biti veće i ljudi zadovoljniji.

- Naše je da radimo više i bolje, da građani imaju što veće plate i penzije, rekao je Vučić.

foto: AP/Ilustracija

Kako je rekao, prirodno je da uvek želimo više i bolje, ali pred kraj nekog političkog mandata mora da se vidi da li je nešto bolje.

- Moj cilj je da se vidi konstantan, stabilan napredak, da ne ugrozimo kasu, da imamo finansijsku stabilnost. Srbija danas nije prezadužena zemlja, nema opasnosti od prezaduženosti, rekao je Vučić.

Govoreći o platama medicinskih sestara i tehničara, rekao je da oni danas imaju 20 odsto veće plate nego 2014. godine, pre smanjenja.

- Sa novim povećanjem, očekujem da će to preći 30-35 odsto, rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track