AFERA UČITELJICA IZ PAKLA! MINISTAR PROSVETE MLADEN ŠARČEVIĆ OGORČEN: Ona je bruka za prosvetu!
Foto: Printscreen

Poruka Vesne Stevanović zgrozila ministra

AFERA UČITELJICA IZ PAKLA! MINISTAR PROSVETE MLADEN ŠARČEVIĆ OGORČEN: Ona je bruka za prosvetu!

Društvo -

Tu nema pedagogije, maliciozna je do besvesti, kaže prvi čovek srpskog školstva povodom poruke Vesne Stevanović "da crknu mamine maze", upućene đacima koji nisu otišli s njom na rekreativnu nastavu

Poruka Vesne Stevanović, učiteljice OŠ "Karađorđe" iz Topole, koja je deci koja nisu otišla na rekreativnu poručila "da crknu mamine maze", zgrozila je ministra prosvete Mladena Šarčevića, koji je za Kurir poručio da će lično proveriti šta će direktor škole Ivica Milivojević preduzeti povodom ovog skandala!

foto: Printscreen

Kurir je juče objavio tekst o sramnom činu učiteljice koja je odvela učenike drugog razreda u Vrnjačku Banju na rekreativnu nastavu i postavila na Fejsbuku fotografiju sa njima uz jezivu poruku upućenu onim đacima koji su iz nekog razloga ostali kod kuće: "Nek crknu mamine maze koje bez razloga nisu sa nama!"

Ministar Mladen Šarčević
Ministar Mladen Šarčevićfoto: Dragana Udovičić

- To je neprimereno i to je jedna budalaština kakvu nisam skoro čuo! Ne možeš ti da kritikuješ roditelje dece koja nisu pošla, niti time da se baviš. Tu nema pedagogije, a maliciozna je do besvesti. Ja da sam joj direktor, ne bi išla na rekreativnu nastavu više nikad! - oštar je Šarčević. Ministar kaže da pomenuta učiteljica treba odmah da se izvini svim roditeljima. - To što je uradila je apsolutno sraman čin i bruka za prosvetu. To je za kaznu i naravno i za disciplinski postupak, za takvo neprimereno ponašanje postoje sankcije - rekao je Šarčević za naš list.

Šestoro mališana proteklog vikenda nije otišlo na ovo putovanje. Učiteljica je spornu objavu postavila u ponedeljak. Nakon nekoliko osuđujućih komentara roditelja uklonila je poruku, ali je ostavila fotografiju.

Direktor Ivica Milivojević
Direktor Ivica Milivojevićfoto: Printscreen

Direktor škole Ivica Milivojević kaže za Kurir da Stevanovićeva svakako mora da odgovara i ocenjuje da je komentar neprikladan. - Čuo sam se s njom, ona je svesna da je napravila grešku. Kaže da nije tako mislila, da je htela da se našali i da pokaže kako je njima lepo. Razgovarao sam sa sekretarom škole kako bismo razmotrili koje su moguće mere i sankcije i sada idemo u disciplinski postupak protiv učiteljice. Tu su otvorene opcije od novčane kazne, do suspenzije ili otkaza. S njom ću obaviti razgovor u ponedeljak ujutru, a odluku o vidu sankcija doneću tog dana - navodi Milivojević. On dodaje da je juče u školu došlo i 16 roditelja koji, kako on kaže, imaju drugačije mišljenje od majke koja se obratila Kuriru, ali da će biti uzete u obzir sve izjave.

Brojke 32 godine radnog staža ima Stevanovićeva 6 mališana nije otišlo na rekreativnu nastavu

Vesna Stevanović Bahato sam se našalila

Učiteljica Vesna Stevanović rekla je da za Kurir ne daje izjave, a na pitanje zašto, odgovorila nam je: "Zato što sam to što rekoste (učiteljica iz pakla, prim. aut.)". Kada smo je ponovo pozvali i pitali kako za druge medije može da govori, kaže da se prevarila što je i sa njima pričala i spustila slušalicu. - Nepromišljeno i neukusno sam se našalila, a kad sam shvatila šta sam uradila, odmah sam obrisala objavu, ali to me ne amnestira. Priznajem, bahato sam se našalila, ali sam spremna da snosim odgovornost. Neko ko ima lični sukob i ko je želeo da se razračuna sa mnom napravio je ovaj skandal u medijima. Nisam imala malicioznu konotaciju, ne bih bila ovo što jesam da sam maliciozna. Volim svoje učenike. Tu rečenicu sam napisala na račun dece koja nam nedostaju na ovom putovanju, izrazila sam se kolokvijalno, jer crći se može od muke, zavisti ili umora - ispričala je Stevanovićeva za jedan portal.

SANKCIJE Moguće kazne - novčana kazna - suspenzija - otkaz

Kurir.rs/ Mina Branković Foto: Printscreen, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track