PEDAGOZI O AFERI UČITELJICE IZ PAKLA: Vređanje dece je za osudu
Foto: Printscreen

Afera "učiteljica iz pakla"

PEDAGOZI O AFERI UČITELJICE IZ PAKLA: Vređanje dece je za osudu

Društvo -

Deci koja nisu otišla na rekreativnu dovoljno je teško samo da vide slike svojih drugara bez ikakvog komentara, kaže Petar Vladetić o poruci Vesne Stevanović "da crknu mamine maze"

Prosvetni radnici, psiholozi i pedagozi treba da budu posebno senzitivni, tako da osuđujem postupak Vesne Stevanović, učiteljice OŠ "Karađorđe" iz Topole, zbog toga što je na društvenim mrežama deci drugog razreda koja nisu išla sa njom na rekreativnu nastavu u Vrnjačku Banju poručila: "Nek crknu mamine maze koje bez razloga nisu sa nama", kaže pedagog Petar Vladetić.

foto: Printscreen Facebook

On ističe da bi prosvetni radnici trebalo da budu krem društva i da, u kontekstu opšte krize morala, propagiraju prave vrednosti.

- Učenicima koji nisu u mogućnosti da idu na rekreativnu nastavu potrudio bih se da nađem sponzora da i oni idu. Učiteljica je morala da bude jako umerena i odmerena. Deci koja nisu otišla na rekreativnu nastavu dovoljno je teško i da vide slike svojih drugara na rekreativnoj nastavi i bez ikakvog komentara. Doživeo sam samo jednom da nisam otišao na rekreativnu nastavu, i to je nenadoknadivo. Ne možeš se više vratiti da to ispraviš, a to su doživljaji i iskustva koji formiraju ličnost i nadograđuju njihov kognitivni sklop - objašnjava Vladetić.

foto: Privatana Arhiva

Prema njegovim rečima, prosvetni radnici bi trebalo da budu oprezni sa društvenim mrežama. Iako osuđuje učiteljicu iz Topole, Vladetić ističe da je on protiv strogog kažnjavanja bilo koga: - Uvek sam za to da se oprosti nekome ko je pogrešio i da mu se na neki način to ukaže da je pogrešio bez neke stroge kazne.

Direktor OŠ "Karađorđe" iz Topole Ivica Milivojević najavio je da će učiteljica Vesna Stevanović biti suspendovana do okončanja disciplinskog postupka. Kazao je da će s njom obaviti razgovor u ponedeljak ujutro. Podsetimo, od 19 učenika drugog razreda, njih devetoro nije išlo na rekreativnu nastavu.

Pokušaj Organizuje skup podrške za sebe

Vesna Stevanović je objavila na Fejsbuku post u kojem je praktično pokušala da sama sebi organizuje skup podrške: - Pozivam sve svoje prijatelje, učenike i njihove roditelje koji me poznaju onakvu kakva jesam da se pojave pred bioskopom u 16.30 i pomognu mi da sperem ljagu sa sebe. Uskoro moram da sklonim objavu. Ko sme, neka je podeli na svom zidu.

(Kurir:rs/Slavica Tomčić/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track