SERGEJ TRIFUNOVIĆ TOTALNO IZGUBIO KOMPAS: Čanak je smrdljivo krme i trulo đubre Studenti su idioti!
Foto: Nemanja Nikolić

Preterao

SERGEJ TRIFUNOVIĆ TOTALNO IZGUBIO KOMPAS: Čanak je smrdljivo krme i trulo đubre Studenti su idioti!

Politika -

Protest opozicije u Novom Sadu, koji je održan u petak uveče, obeležio je skandalozan govor predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića, koji je žestoko izvređao studente nazvavši ih idiotima, dok je za lidera LSV Nenada Čanka rekao da je "debelo krme i trulo đubre"!

Izvređao je i potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, kao i predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković i lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Poruka akademcima

Sve je počeo prozivkom studenata.

- Puna menza studenata! Nadam se da uživate u šniclama, nadam se da znate gde živite, očigledno da ne znate čim sedite ovde, a niste napolju sa svojim kolegama. Ja vam kažem: "Sram vas bilo!" Pa prijatno, gospodo studenti, žvaćite polako, žvaćite lagano, lagano secite, svaki zalogaj žvaćite 33 puta, polako varite, pazite da ne mešate proteine i ugljene hidrate, idioti! Idioti - vikao je besno Trifunović.

Zatim je osuo paljbu na Čanka.

- Slušam godinama unazad priču o mogućem otcepljenju Vojvodine. Pominje se niko drugi nego da Nenad Čanak, taj politički podli, pokvareni, smrdljivi plan sprovede u delo. Ako taj Nenad Čanak, to smrdljivo krme, koje služi kao potkusurivanje za svaku vlast, to trulo i podlo đubre koje je napravilo kuću pored kuće da bi, citiram, imao gde da smesti orgulje... Pa smesti orgulje u to dupe svoje - vikao je Trifunović.

Za Ljajića i Jovanovića je rekao da su lažni opozicionari, a onda je Gojkovićevu nazvao čobankom.

foto: Nebojša Mandić

- Čuvenu čobanku Maju Gojković iz ovih krajeva, koju sam vrlo nespretno nazvao kurvom, i izvinio sam se, pitam: "Čobanko, znaš li da se tvoja politička karijera zasniva na preletanju iz drugih partija, promenila si ih osam?!" - rekao je Trifunović.

Na kraju je zapretio i: "Sraćemo vam po grobovima!"

Reagovao na prozivke

foto: Kurir

Čanak je juče, reagujući na prozivke glumca, rekao da ne veruje da je on sve to izgovorio:

- To su stvari toliko van bilo kakvog političkog razgovora da u to potpuno ne verujem. Ne verujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želeo bih da mi to kaže u lice.

NACISTI I MRZITELJ ŽENA ZAJEDNO FIRER: SERGEJ ZASTUPA MOJE STAVOVE

foto: Printscreen, Filip Plavčić

Trifunovića je podržao Goran Davidović Firer, koji se nalazi u bekstvu, a osuđen je zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti tokom antifašističkog protesta. Firer je inače vođa zabranjene neonacističke grupe Nacionalni stroj.

- Gledao sam snimak obraćanja Sergeja Trifunovića iz Novog Sada. I priznajem, zbunjen sam. Valjda smo se toliko družili na Tviteru da je počeo da govori neke moje stavove o Čanku i vojvođanskom separatizmu. Da me nije blokirao, ko zna šta bi se sa njim desilo - napisao je Davidović.

Inače, Trifunović je juče na brojne tvrdnje da je u Novom Sadu održao fašistički govor, uzvratio rečima: "Fašistički? Moj govor je upravo bio protiv vas, secesionista, otcepljivača Vojvodine, u usta vam se se*em fašistička!"

ŠUTANOVAC ISMEJAO JEREMIĆA KREĆE TEŠKA ARTILJERIJA, "KOSOVSKI ZAVET"

foto: Zorana Jevtić/Nemanja Pančić

Bivši predsednik DS Dragan Šutanovac ismejao je Vuka Jeremića zbog njegovog iznenadnog pokušaja da se predstavi kao zaštitnik Kosova i srpskog naroda. On je postavio link vesti da je Jeremić bio u američkom Stejt departmentu i da mu je tamo rečeno da "Srbija mora da prihvati da je Kosovo nezavisno". Jeremić je tada navodno stao u odbranu Kosova i rekao da je kosovski zavet za Srbe jedan od tri stuba nacionalnog identiteta. Šutanovac je uz tu vest napisao: "Kreće teška artiljerija, 'kosovski zavet'... Milica je passe!"

ČEDA UZVRATIO UDARAC SERGEJ JE LEGIJIN SPIKER!

foto: Marina Lopičić

Lider LDP Čedomir Jovanović nije ostao dužan Sergeju Trifunoviću. Nakon što je pretrpeo uvrede, krenuo je da uzvraća, pa je Trifunovića nazvao Legijinim spikerom.

- Cool svi. Sergej je danas samo spiker u Legijinom obraćanju Novosađanima. #pokretslobodnih građana i jednog, koji zbog mene, za Sergeja i njega "najgoreg u Srbiji", to 40 godina nije - napisao je Jovanović.

(Kurir/Silvija Slamnig/Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track