MENADŽMENT RGZ OTKRIVA NOVE MARIFETLUKE NERADNIKA: SABOTAŽA! Štrajkači seku struju u katastru
Foto: Marina Lopičić

Preterali

MENADŽMENT RGZ OTKRIVA NOVE MARIFETLUKE NERADNIKA: SABOTAŽA! Štrajkači seku struju u katastru

Društvo -

Nakon pokušaja sabotaže zarada, štrajkači Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) onemogućili su rad katastra u Novom Sadu, i to sabotažom rada električne mreže, nakon čega su prijavili lažni kvar na instalacijama.

foto: Marina Lopičić

Menadžment RGZ precizira da je marifetluk štrajkača napravljen u zgradi službi za katastar Novi Sad dva i tri, u Železničkoj ulici broj 6, o čemu ih je obavestilo JKP "Stan".

- U zvaničnom dopisu JKP "Stan" rukovodstvo RGZ obavešteno je da su radnici JKP iz tog preduzeća pozvani na intervenciju u objekat službe za katastar 28. februara i 1. marta 2019. godine s pritužbom na kvar na električnim instalacijama. Radnika JKP "Stan" zaposleni katastra obavestili su 28. februara da će pozvati "Elektrovojvodinu" da otkloni kvar na nožastom osiguraču u glavnom razvodnom ormanu, međutim, kada je 1. marta radnik JKP "Stan" došao na intervenciju, ustanovio je da je u razvodnom ormanu na prvom spratu isključen glavni prekidač. On je uključio prekidač, što je momentalno omogućilo dovod struje službi - objašnjavaju u RGZ.

Podsetimo, dva sindikata RGZ - ASNS i Nezavisnost - započela su 27. februara novi štrajk, za koji menadžment tvrdi da je neosnovan, nezakonit, insceniran bez povoda, a kojim se nanosi šteta građanima i privredi, koji ne mogu da ostvare svoja prava.

Menadžment je upozorio i na pokušaje sabotaže zarada, to jest da je štrajkački odbor namerno inscenirao problem isplata zarada u Novom Sadu kako bi se stvorio povod za štrajk.

foto: Zorana Jevtić

- Protivpravni štrajk, više halabuka, insceniran je bez povoda, a cilj je ostvarivanje političkih interesa malog broja moćnika. Stopiranjem rada RGZ blokira se rad privrede i funkcionisanje Vlade i ministarstava. Ponašanje čelnika sindikata ASNS i Nezavisnost, organizatora štrajka, izuzetno je neodgovorno i nanosi nemerljivu štetu građanima, poreskim obveznicima i državi - saopštio je ranije Borko Drašković, direktor RGZ.

PRETE KAZNE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ŠTRAJKAČA Rukovodstvo RGZ najavilo je podizanje krivičnih prijava protiv rukovodstva štrajkačkog odbora zbog kršenja Zakona o štrajku. Prema ovom zakonu, kazne mogu biti biti novčane - od 40.000 do 50.000 dinara, ali i gubitak posla. Ako nije ceo kolektiv za štrajk, onda oni koji su stupili u štrajk ne smeju da ometaju ostale radnike i ne mogu ih naterati na štrajk.

(Kurir/S. Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track