U KATASTRU UKAZUJU NA BROJNE NEPRAVILNOSTI: Zloupotrebe korumpiranih sindikalaca!
Foto: Marina Lopičić

Republički geodetski zavod

U KATASTRU UKAZUJU NA BROJNE NEPRAVILNOSTI: Zloupotrebe korumpiranih sindikalaca!

Društvo -

Predstavnici JOS već danima blokiraju ulazak građana u službene prostorije najveće pisarnice katastra u Srbiji

Republički geodetski zavod obaveštava javnost da se štrajk pojedinih zaposlenih u ovoj instituciji i dalje obilato zloupotrebljava, navodi se u saopštenju katastra koje potpisuje direktor Borko Drašković.

Iako štrajkači navodno sprovode totalnu blokadu ulaska u katastar, prema neposrednim saznanjima zaposlenih u RGZ, u katastrima u štrajku "šetaju se advokati i agenti za nekretnine, i to najviše u prostorijama u 27. marta u Beogradu i u Novom Sadu".

- Štrajkači zahtevaju da se u službama koje štrajkuju pusti u rad IT sistem RGZ da bi oni mogli da rade predmete koje hoće, kome, kada i pod kojim uslovima hoće. Pritom optužuju rukovodstvo da im se krše ljudska prava ako im se to ne omogući. Uprkos pritiscima, menadžment RGZ će istrajati u primeni principa nulte tolerancije na korupciju, uvođenje dokument menadžment sistema i procedure 8D, potpunom digitalizacijom radnih procesa i uvođenjem principa otvorenih podataka, za šta je dobio i međunarodna priznanja - navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaje se da je rešenje o prestanku radnog odnosa dugogodišnje liderke sindikata JOS Mirjane Jovanović Mime, koja je krivično osuđena, juče postalo izvršno.

- Predstavnici JOS već danima blokiraju ulazak građana u službene prostorije najveće pisarnice katastra u Srbiji. Uprkos pritiscima, Jovanovićeva više neće biti službenica katastra u Nišu. Rukovodstvo RGZ i dalje će transparentno izveštavati o svim anomalijama koje se javljaju u sistemu, kao što će i javno govoriti o svim uspesima i priznanjima koje Zavod dobija u svetu. Nužno je odvojiti žito od kukolja - navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track