Najnovije vesti

REAGOVALO MINISTARSTVO: Pokrenuta istraga u školi na Voždovcu zbog optužbi da su dečaka silovali motkom i SVE SNIMALI TELEFONOM!
Foto: Privatna Arhiva

POSLE PISANJA KURIRA

REAGOVALO MINISTARSTVO: Pokrenuta istraga u školi na Voždovcu zbog optužbi da su dečaka silovali motkom i SVE SNIMALI TELEFONOM!

Društvo

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta nakon što je Kurir objavio tvrdnje oca dečaka da su njegovog sina vršnjaci silovali štapom u dvorištu škole, kao i da su sve snimali mobilnim telefonom.

- Ministarstvo je upoznato, kontaktirali smo sa direktorom i tražili smo mu izveštaj o tom incidentu. Tim za zaštitu od nasilja i diskriminacije stupio je u kontakt sa direktorom i preduzeo korake iz svoje nadležnosti - rečeno je u ministarstvu.

Kako su dodali, direktoru je naloženo da ministarstvu dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, nastavnika, kao i njihovih roditelja.

- Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima - rečeno je iz Ministarstva.

Da podsetimo, Andrea Mitrović iz Ripnja tvrdi da su njegovog sina P. M. (10), učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, dvojica vršnjaka iz odeljenja najpre vređala, a potom silovala motkom u dvorištu škole, sve vreme snimajući stravične scene zlostavljanja.

Zgroženi otac kaže za Kurir da se zločin dogodio 4. marta oko 17 sati, kad su đaci izašli iz škole.

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - priča kroz suze Mitrović.

Prema njegovim rečima, dvojica učenika su njegovog sina nazivala pogrdnim imenima, udarala, bacala u blato, a potom silovala motkom.

- Odvukli su ga iza škole i tu je počeo psihički i fizički teror. Uvrede su odjekivale parkom, a zatim je jedan od njih uzeo drvo i počeo divljački da ga gura u analni otvor mog sina. Dete je vrištalo i dozivalo pomoć, a đaci su svirepo zlostavljanje snimali mobilnim telefonima. Jedan se grohotom smejao, a drugi je ispuštao krike koji su podsećali na lavež besnog psa. Moj sin je, prepričavajući strašne i bolne scene, plakao, a ja sam se trudio da zadržim suze - priseća se potreseni otac.

Kako kaže, slučaj nije prijavio policiji jer mu je direktor škole rekao da to ne radi.

- Razgovarao sam s direktorom i on me je posavetovao da slučaj ne prijavljujem policiji. Rekao mi je da će on da kontaktira s roditeljima i da će se postarati da se ovo više ne ponovi. Međutim, dve nedelje kasnije, i dalje ništa nije preduzeto, nikakav razgovor nije zakazan - kaže Mitrović za Kurir.

Međutim, Milan Žegarac, direktor OŠ "Karađorđe", kaže za Kurir da se incident nije dogodio kao što ga je Mitrović opisao.

- Nije bilo baš tako, ali je ceo slučaj u proceduri. Kontaktirali smo s roditeljima tih učenika i sada se ispituje šta se tačno tog dana dogodilo. Trenutno ne mogu ništa više od toga da vam kažem - navodi direktor škole.

Kurir.rs/blic

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...