ŠARČEVIĆ O PRIJAVI ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE U ŠKOLI NA VOŽDOVCU: Dobio sam kompletan izveštaj, evo šta se desilo
Foto: Beta/Miloš Obradović, Privatna Arhiva

u školi će biti pojačan peDagoški rad

ŠARČEVIĆ O PRIJAVI ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE U ŠKOLI NA VOŽDOVCU: Dobio sam kompletan izveštaj, evo šta se desilo

Društvo -

Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P.M. od strane vršnjaka u Osnovnoj školi ''Karađorđe'' na Voždovcu, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je naglasio da je reč o ''neslanoj šali'' vršnjaka, ali da nikako nije bilo namere seksualnog zlostavljanja niti se to dogodilo.

''Međutim, nedopustivo je da bilo kom detetu bude neprijatno, a da mu se vršnjaci smeju. Oni će biti ukoreni zbog toga'', rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

foto: Privatna Arhiva

Ministar kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da su to učinili i roditelji, ali i škola i da su timovi koje je poslalo Ministarstvo završili posao.

''Dobio sam kompletan izveštaj tima koji se bavi nasiljem i koji je bio u školi, i šta je škola preduzela pošto se radi o maloj deci'', rekao je Šarčević i dodao da će u toj školi biti pojačan pedagoški rad, kao i rad u grupama.

Ministar je kazao i da se privatno raspitao o slučaju u OŠ ''Karađorđe'' i da je saznao da se deca u tom odeljenju ''igraju'' na taj način i da je u tome dečak, koji je ovog puta bio žrtva, ranije imao drugu ulogu.

Podsetimo, otac dečaka je za Kurir tvrdio da mu je sin žrtva vršnjačkog nasilja koje je kulminiralo kada ga je grupa učenika seksualno zlostavljala drvenom motkom u dvorištu škole.

foto: Privatna Arhiva

Njegovog sina, učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, dvojica vršnjaka iz odeljenja su, kako on kaže, najpre vređala, a potom silovala motkom u dvorištu škole, sve vreme snimajući stravične scene zlostavljanja.

Zgroženi otac kaže za Kurir da se zločin dogodio 4. marta oko 17 sati, kad su đaci izašli iz škole.

Rupa na pantalonama

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - ispričao je tada kroz suze Mitrović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track