URUČENE VIRTUS NAGRADE: Najboljima dodeljena priznanja za dobrotu!
Foto: Marina Lopičić

Svečano

URUČENE VIRTUS NAGRADE: Najboljima dodeljena priznanja za dobrotu!

Društvo -

Nagrade za filantropiju Virtus dodeljene su juče po 12. put kompanijama, malim i srednjim preduzećima, ali i pojedincima koji su tokom 2018. podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Za doprinos filantropiji, zahvalnicu je dobila "Adrija medija grupa", u čije ime je priznanje primila direktorka marketinga Irena Petrović, kao i portal Mondo. - I ovog puta smo tragali za najinspirativnijim primerima dobročinstva. Fondacija ove godine slavi 20 godina rada i nastaviće da ulaže u društvo zasnovano na principima socijalne pravde - rekla je u ime organizatora izvršna direktorka fondacije Trag Biljana Dakić Đorđević.

Glavnu nagradu za doprinos na nacionalnom nivou dobila je Banka Intesa, a uručio ju je ministar za rad Zoran Đorđević, koji je ukazao na značaj formiranja Saveta za filantropiju. Nagrada za malo i srednje preduzeće, koju je uručio američki ambasador Kajl Skat, pripala je firmi "Bosis" iz Valjeva, dok je kompanija "Filip Moris" dobitnik nagrade za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora.

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici uručio je kompaniji "CRH Srbija" nagradu za doprinos lokalnoj zajednici. Specijalna nagrada za doprinos zadužbinarstvu posthumno je dodeljena Ljubinki Vivčar, a nagrada za međugeneracijsko povezivanje pripala je Mariju Milakoviću. Stefan Nikolić dobio je specijalnu nagradu za mladog filantropa, dok je nagrada za individualni doprinos filantropiji pripala Milomiru Glavčiću (94).

(Kurir.rs/J. Pronić/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track