POMOZIMO VUKU! OTIŠAO JE NA POSAO I PAO SA 3,6 METARA VISINE: Od tada više ne oseća noge, ali nada postoji u Kini! Pomozimo mu da stigne tamo...
Foto: Printscreen

potrebna pomoć

POMOZIMO VUKU! OTIŠAO JE NA POSAO I PAO SA 3,6 METARA VISINE: Od tada više ne oseća noge, ali nada postoji u Kini! Pomozimo mu da stigne tamo...

Društvo -

Vuk Huljić je pre dve godine krenuo na posao, a nije ni sluti da će tog dana pasti sa 3,6 metara visine i teško povrediti kičmu.

Slomio je pršljen TH12 i L1 i tom prilikom prignječio kičmenu moždinu. Ostao je nepokretan sa dijagnozom Paraplegia Flaccida G82.0 a od tada, svoje noge uopšte ne oseća.

Iako je bio sportista, nakon nesreće bio je godinu dana u državnom stacionaru, a potom je nastavio privatno da ide na fizikalnu trapiju.

Nažalost, on i dalje ne može da samostalno obavlja osnovne životne funkcije kao što su fiziološke potrebe, oblačenje, hodanje, ulazak u krevet, ustajanje...

foto: Printscreen

Kukovi su mu okoštali, što mu dodatno ograničava pokrete i savitljivost tela, zato zavisi od svojih ukućana.

U borbi za sopstveno zdravlje, saznao je za bolnicu u mestu Puhua, kod Pekinga u Kini, gde se radi operativna ugradnja matičnih ćelija iz fetusa. Lekari sa klinike uveravaju da nakon zahvata garantuju vraćanje senzibiliteta i kontrolu bešike, a moguće je i vraćanje motorike.

Nažalost ova operacija je veoma skupa, pa je Vuk preko fondacije "Budi human" odlučio da se obrati humanim ljudima za pomoć.

Pomozimo Vuku! Upišimo 631 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Vuk ponovo stane na svoje noge! Budimo humani!

(Kurir.rs/Foto: Fondacija Budi human)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track