Najnovije vesti

SRBIJO, NIKAD NE ZABORAVI! NA DANAŠNJI DAN POGINULA JE MALA MILICA RAKIĆ! Majka je spremala za spavanje, umesto odlaska u krevet, otišla je ZAUVEK...
Foto: Kurir

imala bi 23 godine

SRBIJO, NIKAD NE ZABORAVI! NA DANAŠNJI DAN POGINULA JE MALA MILICA RAKIĆ! Majka je spremala za spavanje, umesto odlaska u krevet, otišla je ZAUVEK...

Društvo

Te kobne večeri, 17. aprila 1999. godine, oko 21 sat zvuk sirena nadvio se nad prestonicom, što je značilo samo jedno - počinje vazdušna opasnost!  Devojčica je poginula kada ju je pogodio geler u kući u Batajnici.

 

Stanovnici Srbije nikako ne mogu da izbrišu iz sećanja taj 24. mart 1999. godine i trajno će ostati urezano u sećanje tih 78 dana bombardovanja!

 

Procenjuje se da je tokom NATO agresije stradalo između 1.200 i 4.000 ljudi, a trogodišnja devojčica Milica Rakić postala je večiti simbol stradanja nevinih žrtava!

 

foto: Beoinfo

 

Milica, devojčica iz Batajnice, danas bi imala 23 godine... Te kobne večeri, 17. aprila, oko 21 sat zvuk sirena nadvio se nad prestonicom, što je značilo samo jedno - počinje vazdušna opasnost. Mala Milica spremala se za spavanje, majka ju je stavila na nošu i otišla u sobu da joj pripremi krevet za spavanje...

 

Umesto odlaska u krevet, mala Milica otišla je zauvek... Raketa pogađa kuću porodice Rakić, a geleri lome staklo od kupatila u kome je sedela Milica. Vrata na kupatilu su bila otvorena. Začula se jaka detonacija, stakla su popucala, pločice i fasada, sve se razletelo!

 

foto: Zorana Jevtić

 

Kako je ranije ispričao Žarko, tata stradale devojčice, on je utrčao u kupatilo. Dete mu je ležalo mrtvo na podu, oko nje je bilo prepuno krvi, ali nadao se da je Milica i dalje živa... Uzeo ju je u ruke, sjurio se niz stepenice, odneo je u auto i prevezao u bolnicu, ali tamo su mogli samo da konstatuju smrt.


Vest o smrti male devojčice Milice potresla je čitav narod, bol ne jenjava ni nakon 20 godina. Roditelji male devojčice snagu su našli u starijem sinu Aleksi i ćerki koju su dobili nakon Miličine smrti.


Spomenik Milici Rakić postavljen je u Tašmajdanskom parku u Beogradu.

 

(Kurir.rs)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...