MIHAJLOVIĆEVA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PORODICE:  Potrebno je da negujemo ljubav, poštovanje i zajedništvo i da tim vrednostima učimo decu
Foto: Beta

porodica je utočište i baza

MIHAJLOVIĆEVA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PORODICE: Potrebno je da negujemo ljubav, poštovanje i zajedništvo i da tim vrednostima učimo decu

Društvo -

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović navela je u u saopštenju za medije da je Svetski dan porodice prilika da se podseti da je neophodno da negujemo ljubav, poštovanje i zajedništvo i da tim vrednostima učimo decu.

"Na današnji dan kada se u celom svetu obeležava Dan porodice, važno je da se podsetimo da je porodica naše utočište i baza iz koje crpimo energiju za život, a jednakost muškaraca i žena, devojčica i dečaka, mora da bude utkana u svaku zajednicu", poručila je Mihajlovićeva.

Podsetila je i da žene dvostruko više vremena provode obavljajući neplaćene poslove u domaćinstvu i brinući o svim njegovim članovima, te da su neophodni usklađivanje poslovnih i porodičnih obaveza oba partnera i ravnopravna podela uloga u roditeljstvu, te zajednička odgovornost za brigu o domaćinstvu.

Potpredsednica Vlade ukazala je i na problem nasilja u porodici u kojem su žrtve najčešće žene i pozvala sve na odgovornost.

"Da bismo gradili nenasilno društvo, u kojem naša deca odrastaju bezbrižno, važno je da ih učimo da poštuju jedni druge, da im pričamo o rodnoj ravnopravnosti i potrebi da brinu o svojim drugovima i drugaricama i da budemo svesni da im primer za život dajemo mi odrasli - budimo svesni svojih postupaka", poručila je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja