svečanost

PROMOCIJA POLICAJACA I VATROGASACA U NOVOM SADU: Vučić izvršio počasnu smotru, orilo se Bože pravde, Stefanović čestitao najboljima! Tu ste da štitite i služite (VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Svečana promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta počela je danas tačno u podne u centru Novog Sada na Trgu Republike.

1 / 30 Foto: Tanjug Printscreen

Pošto su predsednik Aleksandar Vučić i ministar MUP Nebojša Stefanović uz taktove koračnice "Pozdrav komandantu" izvršili počasnu smotru, usledilo je intoniranje himne Srbije "Bože pravde" i uvodni govor državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković, te obraćanje budućim policajcima i vatrogascima Stefanovića koji je naglasio da je kao ministar danas ponosan i da mu je ovo jedan od najlepših i najvažnijih dana.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je čestitao novim policajcima i vatrogascima i proglasio najbolje u klasi. Danas je, kako je rekao, uniforme zadužilo njih 711, a govor je završio rečima "Živela Srbija".

12.20 - Obraćanje predsednika. Biti policajac jedna je od najvažnijih i najlepših stvari na koje neko može da se odluči, izabrali ste teško, ali časno zanimanje i verujem da su danas vaši roditelji, vaša braća i sestre ponosni na vas i to što ste odabrali...

foto: Tanjug Printscreen

- Tu ste da štitite i da služite - poručio je Vučić mladim policajcima i vatrogascima i dodao: Nosite svoju lepu uniformu, budite ponosni na nju, jer kad god vas građani vide osećaju se sigurnije... Želim da čestitam vašim roditeljima...

"Ponosan sam na policiju i vatrogasce"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na našu policiju i vatrogasce, kao i na rad MUP-a, pošto je u Srbiji u 2018. zabeležena najniža stopa izvršenja krivičnih dela u poslednjih 20 godina.

"Ali, uvek može da se postigne više i mora bolje", rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, gde su promovisane tri nove klase pripadnika MUP.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dodao je da je uveren da će policajci i vatrogasci biti još više motivisani, pošto će imati sve veća primanja. Kazao je da će lakše moći da reše stambene probleme i da već danas imaju mnogo bolje uslove.

"Verujem da će dati sve od sebe da uspesi policije i vatrogasaca budu još veći. Oni jesu naš ponos. Rade jedan od natežih poslova, mnogo toga od njih zavisi, bezbednost i sigurnost i zato je važno da budu školovani, obučeni i dobro opremljeni". Vučić je dodao da će država imati još više mogućnosti da za sve to.

- Danas započinjete posao koji je najvažniji u svakom društvu. Posao koji znači da ćete raditi, biti tu, uvek prvo za druge, pa tek onda za sebe. Biti policajac, svakako je najodvažnija i najlepša profesija za koju neko može da se odluči" - rekao je predsednik Srbije.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

12.35 - Pokazne vežbe. Posle svečanog dela, promocija je nastavljena prikazom 4 pokazne vežbe koju su izveli odabrani studenti. Gledaoci su mogli da vide tehnike savladavanja više napadača, odbijanje napada oružjem, samoodbranu...

foto: Tanjug Printscreen

Publika je sa oduševljenjem pratila vežbe sa borilačkim veštinama, posebno odbijanja napada nožem i palicom...

foto: Tanjug Printscreen

Potom je usledila pokazna vatrogasna vežba, kao i okršaj policije sa "otmičarima" naoružanim automatskim oružjem...

foto: Tanjug Printscreen

Svoje sposobnosti prikazali su i pripadnici SAJ...

1 / 6 Foto: Tanjug Printscreen

Usledio je svečani defile policajaca i vatrogasaca, koji predvodi zastavni vod Centra za osnovnu policijsku obuku.

foto: Tanjug Printscreen

Zatim je usledio defile ešalona 17. i 18. klase, 4. klase, i mešovitog ešalona diplomiranih studenata.

Tokom njihovog prolaska, Novi Sad su nadletali helikopteri MUP.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track