UPOZORENJE METEOROLOGA, STIŽE NEVREME: Prete nam nepogode i obilne padavine! Za tri sata pašće više od 20 litara kiše po metru kvadratnom
Foto: Zorana Jevtić, AP

promenljivo oblačno, toplo i nestabilno

UPOZORENJE METEOROLOGA, STIŽE NEVREME: Prete nam nepogode i obilne padavine! Za tri sata pašće više od 20 litara kiše po metru kvadratnom

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji se zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, danas i sutra uglavnom na severu i istoku zemlje i s kolicinom padavina i preko 20 l/m2 za tri sata, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

foto: Printscreen/RHMZS

Meteorolozi prognoziraju promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimicno s kisom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom posle podne i uvece, intenzivnijim na severu zemlje gde su ponegde moguce i kratkotrajne vremenske nepogode.

Vetar slab i umeren, juzni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, najvisa dnevna od 22 do 27 stepena.

U Beogradu takođe promenljivo oblačno, posle podne i uveče sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, juzni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, najvisa dnevna oko 25.

I narednih dana biće pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Prva dva dana malo svežije, a od subote temperatura u manjem porastu.

Zbog najavljenih padavina neophodan oprez u vožnji

U pojedinim delovima zemlje danas se očekuju padavine, a AMSS upozorava vozače na opasnost prelaska sa suvih na mokre kolovoze jer tada brzina uglavnom nije prilagođena uslovima na putu, što je čest uzrok saobraćajnih nezgoda.

Ukazuje se da je na mnogim državnim putevima svakim danom sve više radova zbog kojih je saobraćaj izmenjen, a zbog kojih treba imati dodatni oprez.

Od danas do 1. juna izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza preticajne saobraćajne trake, na delu državnog puta I A reda broj 1, u zoni petlje "Vodanj", u smeru Niš - Beograd.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom i biće obezbeđeni adekvatnom, saobraćajnom signalizacijom.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim i teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja od 30 minuta, navodi AMSS, pozivajući se na poslednje informacije Uprave granične policije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track