VUČIĆ OTKRIVA PLAN ALBANACA! Uhapšenog Rusa pokušaće da predstave kao švercera!
Foto: Printscreen

divljanje rosu na kosovu

VUČIĆ OTKRIVA PLAN ALBANACA! Uhapšenog Rusa pokušaće da predstave kao švercera!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u parlamentu da će Priština verovatno pokušati da predstavi uhapšenog ruskog administrativca Unmika kao švercera koji je upleten u kriminal.

"Za ruskog državljanina zvanično je reagovao ambasador Rusije Čepurin. Verovatno će u Prištini reći da je i taj Rus neki švercer koji je učestvovao u krimalnim radnjama, pa će to sad na nekom novom Štrahe snimku da nam pokažu", kazao je Vučić u parlamentu.

Vučić je prethodno rekao da je Hašim Tači potvrdio da su uhapsili ruškog državljanina, kao i da na KiM Albanci hoće da budu "heroji Amerike i pokažu da mogu da rade šta hoće i kako hoće".

foto: Profimedia

Prema još nepotvrđenim informacijama, pretučen je i priveden jedan ruski državljanin na KiM, Mihail Krasnoščenko, radnik UNMIK administracije.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je, povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, da Rusija odlučno osuđuje upad kosovskih specijalaca na Srbima naseljeni sever, saopštila je Ambasada Rusije u Beogradu.

"Odlučno osuđujemo upad kosovskih specijalaca u rejone severa Kosova i Metohije naseljene od strane Srba. To je krajnje opasno i kosi se sa svim postojećim dogovorima. Revoltirani smo provokacijom prištinskih vlasti u odnosu na ruskog državl?anina, saradnika UNMIK Mihajila Krasnoščekova. Tražimo neodložno oslobođenje Rusa i pozivanje na odgovornost svih koji su krivi za ovaj vapijući incident", poručio je Čepurin.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track