Najnovije vesti

KORUPCIJA I PREVARA U SMEDEREVSKOJ ŠKOLI: Direktorka mulja s ekskurzijom?
Foto: Marina Lopičić

Roditelji optužuju

KORUPCIJA I PREVARA U SMEDEREVSKOJ ŠKOLI: Direktorka mulja s ekskurzijom?

Društvo

Zabrinuti Haos, javašluk i neorganizovanost vladaju u OŠ "Dositej Obradović", tvrde očevi i majke, koji zahtevaju od nadležnih da ispitaju rad direktorke

Roditelji učenika osmog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" u Smederevu optužili su direktorku te ustanove Dijanu Ćetković za prevaru i korupciju!


Najsvežiji primer koji na to upućuje je, kako navode roditelji, organizacija ekskurzije za učenike osmog razreda koja je realizovana 8. i 9. maja, a koju su platili 6.250 dinara. Oni za Kurir kažu da ih je šokirala najnovija farsa.
- Iako smo kao roditelji progutali potpunu neorganizaciju ekskurzije, ne možemo da pređemo preko svesne prevare koju je direktorka izvela ili sama ili s nekim. Umesto u jednom hotelu na Zlatiboru, za koji smo potpisivanjem saglasnosti dali svoj glas, naša deca su spavala u sasvim drugom hotelu na regionalnom putu prema Tari i Višegradu. Verujemo da se radi o svesnoj prevari koja možda ima i korupcijsku pozadinu - tvrde ogorčeni roditelji.

 

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Nenamensko trošenje novca


Oni dodaju da u školi vladaju haos, neorganizovanost i javašluk, kao i da direktorka ne zaslužuje poverenje Ministarstva prosvete.
- Neshvatljivo je da inspekcije, koje retko i dolaze jer direktorka očigledno ima nekakvu podršku, ne reaguju na teške činjenice nenamenskog trošenja novca, nezakonito zapošljavanje i zloupotrebu školskog odbora - napominju zabrinuti očevi i majke.
Kažu da su uputili pismo ministarstvu i zahtevaju da u najkraćem roku provere godišnji plan, program rada škole i organizaciju ekskurzije.
- Ovakvom neogranizacijom i javašlukom život naše dece je stalno ugrožen i u opasnosti. Takvu sliku odaje i čitav rad škole, ali se nadamo da će neko imati hrabrosti da ovome stane na put - zaključuju uznemireni roditelji.


Tendenciozne optužbe

 

foto: Printscreen

S druge strane, direktorka OŠ "Dositej Obradović" Dijana Ćetković kaže za Kurir da su roditelji znali gde će deca imati prenoćište.
- Dokumentacija je sasvim uredna i savet roditelja je izabrao tu agenciju. Sve je urađeno po zakonu i nema odstupanja. Roditelje je možda zbunilo to što se hoteli zovu isto, s tim što ova agencija ima prenoćište u selu Kremna. Verovatno se žali neka grupa roditelja ili nezadovoljni protivkandidati bivši i sadašnji - navodi Ćetkovićeva.
Ona ističe da su optužbe na njen račun tendenciozne, kao i da joj podmeću anonimni ljudi.
- Inspekcija postupa po tim navodima, to se sada dešava na početku drugog mandata, kao što sam imala i za vreme prvog. Tokom prvog mandata bilo je 20 prijava zlonamernih ljudi. Inspekcija dosad nije naišla na nepravilnosti, gube vreme i opstruiraju i nas i njih u redovnom radu - zaključuje direktorka.

 

Brojke
6.250 dinara koštala je ekskurzija
2 dana su deca provela na putu

 

Inspekcija

Postupak u toku

 

Kako nezvanično saznajemo u Ministarstvu prosvete, roditelji su se požalili i njima, a obaveštena je i prosvetna inspekcija.
- Inspekcija postupa po navodima roditelja, proveravaju se izneti navodi očeva i majki. Postupak je još u toku - rekao je naš izvor.

 

Kurir.rs/ Mina Branković
Foto: Marina Lopičić, Printscreen, Zorana Jevtić/Ilustracija

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...