PAO SISTEM U BEOGRADU: Platne kartice nisu radile
Foto: Shuterstock

problem

PAO SISTEM U BEOGRADU: Platne kartice nisu radile

Društvo -

Kupci jednog trgovinskog lanca požalili su se juče Kuriru da su imali problema prilikom plaćanja jer potrebne namirnice nisu mogli da plate karticama, pošto nisu radili terminali za plaćanje "viza", "masterkard" i "dina" karticama.

Zbog toga što je plaćanje bilo moguće samo kešom, u radnjama se stvarao veliki red, a mušterije koje nisu imale gotovinu negodovale su što po potrebne namirnice moraju da idu u neku drugu prodavnicu.

Kako saznajemo u jednoj od tih prodavnica, problem sa plaćanjem trajao je oko sat vremena zbog tehničkih problema koji se tiču samo tog trgovinskog lanca. - Plaćanje platnim karticama nije bilo moguće samo u periodu između 12 i 13 sati na nivou naše firme. Naša tehnička podrška je radila nešto na unapređenju sistema i čim je to završeno, sve je opet proradilo normalno. Većina kupaca se nije žalila, ali uvek ima onih nestrpljivih koji nisu imali gotovinu kod sebe pa su se bunili - rečeno je Kuriru na licu mesta.

U Udruženju banaka Srbije kažu za Kurir da je nemoguće da padne ceo platni sistem u zemlji i da problem može da bude samo kod pojedinačnog trgovca.

Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track