EKSKLUZIVNO! PATRIJARH IRINEJ O NAPADIMA NA SPC:  Molim se za Srbe u Crnoj Gori, trpe strašno bezakonje!
Foto: Beta/Miloš Miškov, Dragana Udovičić

Poglavar SPC za naš list

EKSKLUZIVNO! PATRIJARH IRINEJ O NAPADIMA NA SPC: Molim se za Srbe u Crnoj Gori, trpe strašno bezakonje!

Društvo -

Ako se skandalozni zakon crnogorske vlade sprovede, biće oteto 650 srpskih svetinja, među kojima su i zadužbine Nemanjića

Patrijarh srpski Irinej rekao je u razgovoru za Kurir da episkopi i verni narod u Crnoj Gori, koji su najavili da će čak i životima braniti ugrožene svetinje, imaju njegovu podršku!

- Naravno da podržavam naše episkope i srpski narod i molim se za njih. To je jedno bezakonje koje dolazi od ljudi (Mila Đukanovića, prim. aut.) koje ne može niko da shvati, kao ni to šta je razlog i motiv tome - rekao je ekskluzivno poglavar SPC za naš list.

foto: Shutterstock

Sramnim predlogom zakona predviđa se otimanje hramova SPC i njihovo proglašavanje za vlasništvo države, čime je ugroženo čak 650 pravoslavnih hramova!

foto: Printscreen

Srpske vernike, sveštenstvo, ali i javnost uzdrmala je i pretnja crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da će se izboriti za autokefalnost nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, nakon čega je sramno optužio SPC da je nosilac projekta „velike Srbije“. Milove pretnje podržao je anatemisani poglavar CPC Miraš Dedeić, koji se hvalio da će Milo da im da svetinje SPC, među kojima i Ostrog.

foto: Printscreen

Istoričar Predrag Marković kaže za Kurir da Milo Đukanović, po ugledu na albanske separatiste na KiM, hoće da otme zadužbine Nemanjića. - Đukanović je u sebi spojio dve političke snage i ideje koje su najgore mislile o Srbima i SPC. Milo je veći ustaša od Pavelića, a i veći balista od Haradinaja. On, kao ustaše hoće da napravi novu crkvu, a kao albanski separatisti hoće da otme crkve, uništi jedan deo srpske istorije i prikaže kao deo tuđe - ističe on.

foto: Printscreen

Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje Trojičindanski narodni sabor za odbranu svetinja 15. juna u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Aleksandar Vučić

SRBIMA U CG TEŠKO

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će narednih dana razgovarati s predstavnicima Srba iz Crne Gore kako bi našli način da se pomogne Srbima u toj državi, a da se ne meša u njena unutrašnja pitanja. Rekao je da je pitanje položaja srpskog naroda u Crnoj Gori veoma teško i ozbiljno.

foto: Shutterstock
foto: Kurir

Ne propustite

KURIR DANAS POKLANJA NOVI BROJ MAGAZINA STARS! Lukasu obožavateljka uvaljuje bebu: Priznaj dete ili ćeš stradati!

Svake srede poklon u Kuriru - Stars!

DRAMA - Lukasu obožavateljka uvaljuje bebu: Priznaj dete ili ćeš stradati! Pevačeve komšije ispred zgrade viđaju trudnu ženu koja tvrdi da je Aca otac njenog deteta. Stars transformacija: Katarina Živković - od devojčurka iz Leskovca do vamp ribe. Ekskluzivni intervju sa Tonijem Cetinskim: Odslužiću svaku kaznu ako sam kriv za smrt čoveka. HIT PAPARACO: Anđelka, ne to u usta! Kurir Stars u Bogatiću: Aleksandra Radović zaboravila svoje selo, nije dolazila 25 godina! Šokantno: Zorica Marković doživela pakao zbog braka sa Mitrom Mirićem.

Ne propustite novi Stars!

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Mina Branković Foto: Beta/Miloš Miškov, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track