Najnovije vesti

MALA JE CENA ZA OLIVERIN ŽIVOT, A ULOG JE VELIKI: Posle tumora materice, snašla ju je nova muka, ali uz sebe ima supruga koji se lavovski bori za nju (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

budimo ljudi!

MALA JE CENA ZA OLIVERIN ŽIVOT, A ULOG JE VELIKI: Posle tumora materice, snašla ju je nova muka, ali uz sebe ima supruga koji se lavovski bori za nju (FOTO)

Društvo

Nakon neuspelog lečenja u Srbiji, Olivera Lazin (54) iz Beograda, koja je obolela od karcinoma pluća, pronašla je nadu u lečenju dendričnim ćelijama. San o izlečenju je prerastao u realnu nadu kada je porodica kontaktirala pacijente koji su uspešno prošli kroz tretman. Nakon prvog poziva klinike LDG u gradu Neu Ulm, u Nemačkoj, doktor Frank Gansauge je pristao da prihvati Oliveru za pacijenta i da započne tretman izlečenja.

 

Olivera ima na raspolaganju dva termina, 18. ili 25. juna. Na žalost, ono što Oliverina porodica nema, je novac neophodan za tretmane.

 

- Naša ionako ograničena sredstva potrošena su na neuspešne terapije, pa nam je potrebna pomoć da sakupimo potreban novac i da konačno moja supruga dočekuje jutra bez suza i patnje. Sam čin vaše dobre volje i humanosti zasigurno će uzdići moju suprugu iz očaja - kaže njen suprug Dragan. - Ako niste u mogućnosti da donirate novac, siguran sam da ćete pronaći neki drugi način da nam pomognete, a jedan od njih je da prosledite moju molbu svojim prijateljima i poznanicima - moli Oliverin suprug.

 

7.500 ZA TRETMANE

 

Cena tretmana, bez puta i boravka u Nemačkoj, nije velika, u pitanju je 7.500 evra. To je mala cena, a ulog je veliki.

 

Olivera je šest godina bolovala od tumora materice, a operisana je maja prošle godine i tada je ustanovljena vrsta raka mekog tkiva. Svi ženski reproduktivni organi su joj odstranjeni. Lečena je u Srbiji hemioterapijom, ali je nakon dve različite vrste tretmana, konzilijum lekara odlučio da oni više ne mogu da joj pomognu, ovde u Srbiji, da je lečenje što se toga tiče završeno. Kada joj u Srbiji više nije bilo pomoći, suprug je rešio da krene u potragu za drugim načinima lečenja.

 

DRAGAN PRONAŠAO LEKARA

 

Do lekara u Nemačkoj, Dragan je došao guglajući po internetu i kada je našao ženu sa istom istorijom bolesti kao što je ima i njegova supruga, ponadao se.

 

- Već posle prvog tretmana imala je učinak od 50 posto, rak se smanjio za duplo. I za još par ljudi sam pročitao i to je meni bilo dovoljno da kontaktiram lekara u Nemačkoj, koji je prihvatio Oliveru kao pacijenta. Znam da je rok vrlo kratak... - kaže Dragan Lazin.

 

Sva eventualna pitanja, oni koji bi da doniraju novac, mogu da postave suprugu Draganu putem mejla lakipilot@gmail.com.

 

Dragan navodi da će o toku priprema za lečenje, kao i o samom lečenju sve redovno informisati na svom Fejsbuk profilu.

 

Dinarski tekući račun Olivere Lazin : 160-5100103514064-97


Devizni račun Olivere Lazin: RS35-160-5130202832023-97

 

Za uplate iz inostranstva:

 

Name of beneficiary OLIVERA LAZIN


Beneficiary’s adres PAUNOVA 073/1/10, BELGRADE


Beneficiary’s acc.number IBAN RS35160513020283202397


Beneficiary’s bank Banca Intesa ad Beograd


Beneficiary’s bank SWIFT address DBDBRSBG

 

 

 

 

Kurir.rs

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...