ŠARČEVIĆ UOČI POLAGANJA KOMBINOVANOG TESTA TVRDI: Današnji test je BEZBEDAN! Ponudio sam blanko ostavku, ali je odbijena
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

oseća odgovornost

ŠARČEVIĆ UOČI POLAGANJA KOMBINOVANOG TESTA TVRDI: Današnji test je BEZBEDAN! Ponudio sam blanko ostavku, ali je odbijena

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da oseća moralnu odgovornost jer su testovi iz matematike za malu maturu procureli u javnost, ali da to nije razlog za njegovu ostavku, jer je problem u lošem sistemu polaganja ispita koji je uveden 2011. godine.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Šarčević je rekao da je premijerki i predsedniku Srbije ponudio svoju blanko ostavku, ali da su ga oni podržali u njegovom radu.

Na pitanje zašto smatra jednim od svojih šefova predsednika, a ne samo premijerku Srbije, on je podsetio da ga je upravo predsednik, koji je tada bio premijer, pozvao u vladu i da oseća moralnu odgovornost prema onom koji ga je i pozvao.

Upitan zašto je izjavio da ne bi trebalo da podnese ostavku, ministar je odgovorio: "Zato što treba da se sagleda ceo sistem rada Ministarstva prosvete i da se pročita izveštaj Evropske komisije, po kojem je najbolje ocenjeno upravo to ministarstvo".

On je, uoči početka današnjeg polaganja kombinovanog testa, obišao OŠ "Vuk Karadžić" u Beogradu, i rekao da je test bezbedan.

Šarčević pretpostavlja da je test iz matematike procureo u javnost jer direktor neke škole nije dobro obezbedio test.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track