Najnovije vesti

ŠARČEVIĆ POVODOM PROTESTA OSMAKA: Nema razloga za poništavanje testova
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

mala matura

ŠARČEVIĆ POVODOM PROTESTA OSMAKA: Nema razloga za poništavanje testova

Društvo
17:32h

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas, povodom protesta ispred zgrade ministarstva zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, da se protest politizuje i da nema razloga za poništavanje testova.

"Traže da se poništi. Zašto da se poništi? Vidimo i da se politizuje protest, pojavljuju se političari. Cela priča pokušala je da se politički 'naduva' da su žrtve deca", kazao je Šarčević u emisiji Fokus na O2TV, a prenosi b92.

Negodovanje zbog odlaganja testa iz matematike, on je odbacio kao nelogično.

"Niko nije valjda toliko pametan od roditelja da uskrati svom detetu da pokaže šta zna. Dan pauze je mogao da bude iskorišćen za odmor. Ne može da 'pobegne znanje', kako misle panični roditelji", naveo je ministar.

Ukoliko bi došlo do poništavanja, ministar ističe da bi se time forsirali vukovci iz škola u kojima su "jače" ocene.

Šarčević je istakao da je ministarstvo sprečilo krađu i da nema razloga za paniku. Ukazao je da je bilo i dezinformacija da je i srpski "provaljen".

"Bilo je mnogo dezinformacija. Ako ministar prosvete treba da se izvinjava zbog lopova i prevaranata... Minisitarstvo prosvete je sprečilo krađu. Namerno smo ostavili dva dana za nepredviđene situacije. Mi smo zaustavili krađu. Čemu ovolika panika? Bilo je dezinformacija da je i srpski 'provaljen'...", rekao je Šarčević.

Komentarišući anketu O2TV obavljenu u OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu u kojoj je deo đaka tvrdio da zna i odgovore na današnji kombinovani test, Šarčević ističe da su i to manipulacije.

"Imam izveštaje. Rezultati apsolutno odgovaraju prošlogodišnjima", dodao je Šarčević.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...