KILOMETARSKE KOLONE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Počeo haos na granicama!
Foto: Printscreen/AMSS

Gužva

KILOMETARSKE KOLONE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Počeo haos na granicama!

Društvo -

Početak meseca rezervisan je za smene turista, pa su velike gužve na graničnim prelazima nezaobilazne. Najveće kolone zabeležene su na ulazu-izlazu iz Mađarske, Hrvatske i Bugarske, gde turisti i po nekoliko sati čekaju.

Na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS) mogu se videti kilometarske kolone na graničnom prelazu Preševo, gde postoji mogućnost višesatnog zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, zadržavanja na graničnom prelazu Šid, ka Hrvatskoj, traju od 30 do 120 minuta, a na prelazu Horgoš od 30 za putnička, pa do 90 minuta za teretna vozila.

- Na teretnim terminalima s Hrvatskom i Mađarskom i dalje su zadržavanja višesatna, ali nešto kraća u odnosu na prethodne dane - navode iz AMSS.

Osim na Preševu i Horgošu, veća frekvencija vozila primećena je i na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, gde vlada totalni zastoj na putničkim terminalima zbog velikog broja turista, ali i zbog pojačane kontrole:

- Zbog pojačane kontrole bugarskih vlasti moguća su duža zadržavanja na njihovim graničnim kontrolnim terminalima prilikom ulaska-izlaska iz Bugarske, zbog čega se često čeka i po nekoliko sati. Vozači, budite spremni i strpljivi - saopštavaju iz AMMS.

Na ostalim graničnim prelazima kolone se ne zadržavaju duže od 30 minuta, međutim, prema mišljenju Uprave granične policije, "u narednom periodu očekuje se veliko povećanje intenziteta saobraćaja na Koridoru 10, pre svega na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš, Gradina i Preševo".

Kurir/M.Vujović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track