VULIN O BESPLATNIM PREGLEDIMA: Vojno zdravstvo uživa veliko poverenje građana Srbije, ponosan sam!
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

180 godina srpskog vojnog saniteta

VULIN O BESPLATNIM PREGLEDIMA: Vojno zdravstvo uživa veliko poverenje građana Srbije, ponosan sam!

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Vojnomedicinski centar Karaburma u kome su danas, u okviru akcije Ministarstva odbrane povodom obeležavanja predstojećeg Dana Sanitetske službe i 180 godina srpskog vojnog saniteta, organizovani besplatni lekarski pregledi za sve građane.

- Danas se u vojnim bolnicama u Novom Sadu, Nišu i Beogradu vrše besplatni zdravstveni pregledi. To je naš način da kao vojska pokažemo svim građanima Srbije da smo tu zbog njih, da je svako ulaganje u Vojsku Srbije ulaganje u kvalitet života svakog od nas, rekao je Vulin.

Svako ko je pripadnik Vojske Srbije, ističe ministar, zna da mu je najviši i najvažniji zadatak da čuva bezbednost i sigurnost naše zemlje, ali pripadnici našeg vojnog saniteta su tu da uvek pomognu svakom od nas da budemo zdraviji, da se bolje osećamo, da prepoznamo šta nas muči i naravno, da to svi zajedno i lečimo.

Ministar Vulin poručuje da je 180 godina vojnog saniteta veliki jubilej i da je poverenje građana tamo gde je i Vojska Srbije.

- Vojno zdravstvo uživa veliko poverenje građana Srbije. Veoma sam ponosan na sve pripadnike vojnog zdravstva, zahvalan građanima Srbije što razumeju, prepoznaju, što toliko poštuju i vole svoju vojsku pa i naše vojno zdravstvo, naglasio je Vulin.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd, pukovnik Slavoljub Staletović, istakao je da je odziv građana za besplatne lekarske preglede, baš kao i ranije, izuzetan.

Očekuje da će u Vojnomedicinskom centru Karaburma danas biti pregledano oko 200 pacijenata, što je i maksimum te ustanove.

Pukovnik Staletović je zahvalio građanima na izuzetnom poverenju koje ukazuju svake godine i podsetio da je danas na raspolaganju širok spektar specijalističkih pregleda, tj. pregledi interniste, kardiologa, oftalmologa, dermatovenerologa, ginekologa, pulmologa, radiologa, otorinolaringologa, specijaliste fizikalne medicine i biohemičara.

Za specijalističke preglede u Vojnomedicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad bilo je omogućeno prijavljivanje svim zainteresovanim građanima, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Profesor u penziji Radoje Šljivančanin došao je danas na kontrolni pregled. Za preglede kaže da su dobro osmišljeni i organizovani i da se ne čeka mnogo.

- Mogu da kažem da je za svaku pohvalu Ministarstvo odbrane koje je organizovalo ovu akciju, odnosno vojno zdravstvo koje sprovodi akciju. Smatram da je to dobro za sve naše građane, ističe Šljivančanin i dodaje da je opšte stanje u zdravstvu, u odnosu na ranije, sve bolje.

Ilinka Vojvodić naglašava da gaji veliko poverenje prema vojnom zdravstvu i da je veoma zahvalna zbog akcije besplatnih lekarskih pregleda, jer, kako kaže, danas će biti pregledana besplatno, umesto da plati pregled, kako je ranije planirala.

Zadovoljsto radom osoblja u Vojnomedicinskom centru Karaburma nije krio ni Dragan Nikolić, kome je ovo drugi put da dolazi na besplatan lekarski pregled u vojno-zdravstvenu ustanovu.

- Zahvaljujem Ministarstvu odbrane koje je omogućilo ovakve usluge. Mislim da bi trebale biti češće, jer ima dosta ljudi koji bi želeli da se to obavi pošto se mnogo čeka u domovima zdravlja i kliničkim centrima, rekao je Nikolić.

U pratnji ministra odbrane, za vreme današnjeg obilaska Vojnomedicinskog centra Karaburma bili su državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track