SKANDAL! DANICA GRUJIČIĆ NAJBOLJEM LEKARU ZABRANILA DA LEČI DECU: Smenjeni doktor sad mališane pregleda u podrumu!
Foto: Filip Plavčić

Direktorka Instituta za onkologiju

SKANDAL! DANICA GRUJIČIĆ NAJBOLJEM LEKARU ZABRANILA DA LEČI DECU: Smenjeni doktor sad mališane pregleda u podrumu!

Društvo -

Direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić smenila je jednog od najboljih lekara koji je u ovoj ustanovi godinama lečio decu obolelu od raka, saznaje Kurir. Reč je o doktoru Zoranu Bekiću, kojem je, nakon smene s mesta rukovodioca Službe pedijatrijske onkologije, onemogućeno da leči najmlađe pacijente.

On je premešten na novo zaduženje, i to, ni manje ni više, nego u podrumu Instituta. Ovu informaciju potvrdili su za Kurir zaposleni u ovoj ustanovi, ali i roditelji nekoliko obolelih mališana, koji ističu da su iznenađeni ovakvom odlukom Grujičićeve, ali i zabrinuti za dalje lečenje dece na Institutu, jer je sve manje doktora.

foto: Dragana Udovičić

Suludo

- Odluka o Bekićevom razrešenju bila je jedan od prvih poteza Grujičićeve po dolasku na čelo Instituta. To je potpuno suludo. Svi znaju kakav je Bekić profesionalac, on važi za jednog od najboljih doktora u regionu kada je reč o dečjoj onkologiji. Ali to Danicu izgleda ne zanima, ona mu je zabranila da leči decu - priča izvor Kurira sa Instituta za onkologiju i dodaje:

- Smenila ga je i dala mu neko novo zaduženje, a ordinacija mu se nalazi bukvalno u podrumu, bez prozora... On će samo povremeno imati kontakt s decom, ali zamislite gde će morati da ih pregleda... Podrum je, inače, odvojen od bolničkog dela, pa postoji opasnost da deca pokupe i neke bakterije na putu do njega.

Fale doktori

Roditelji mališana koji se leče na Institutu, a koji su se javili našem listu, ne skrivaju da su u šoku zbog ovakvog poteza nove direktorke.

- Mislim da ne postoji roditelj koji nije prezadovoljan načinom rada doktora Bekića. On je odličan lekar, veliki čovek, deca ga mnogo vole... Izlečio je toliko mladih. Iskreno, mi smo pomalo i zabrinuti, jer Institutu ionako nedostaju lekari. Pitamo se da li će imati ko da nam leči decu. Trenutno radi samo jedan lekar specijalista - navodi jedan od roditelja.

Inače, kako saznajemo, na Institutu je pedijatrija jedino odeljenje na kom dosad nije bilo liste čekanja.

Bekić nije želeo da komentariše smenu, a u sindikatu kažu da je ovaj potez Grujičićeve - iživljavanje.

- Loše je iživljavanje nad doktorom Bekićem, motivisano ličnom netrpeljivošću, o čemu je sindikat obavešten - navodi Nenad Dimić iz sindikata na Institutu.

Grujičićeva juče nije odgovarala na naše pozive.

Iskreni roditelji dece koja se leče od raka

NESIGURNI SMO KAD NEMA DOKTORA BEKIĆA

Doktor Bekić je uvek dostupan, ima veliko znanje i iskustvo i vrlo je korektan u saradnji, pričaju roditelji dece koja se leče ili su se lečila na Institutu. Nenad Janković iz Smedereva, otac dečaka koji je imao tumor kosti, kaže da od Bekića nikada nije čuo „ne znam“.

- Taj čovek mora da postoji tamo! Da bude uz pacijente, jer je odličan lekar i čovek. Roditelji i pacijenti mu veruju i znaju da će od njega uvek dobiti istinu i objašnjenje svake situacije, bilo ona dobra ili loša. Kada on nije na odeljenju, ima drugih pedijatara, ali ne postoji drugi dečji onkolog - kaže Janković.

J. S., majka dečaka Filipa koji se leči od tumora mozga, ističe da je Bekić zadobio veliko poverenje roditelja i malih pacijenata.

- Navikli smo na njega. Kad njega nema, roditelji gube sigurnost. Ne mislim da je dobro politizovati rad lekara, a naročito ovakvog stručnjaka koji je pokazao sjajne rezultate - kaže.

foto: Kurir

Ne propustite

DANAS POKLON IKONA OGNJENA MARIJA: Obeležite srpski pravoslavni praznik uz Kurir!

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznatije kao Ognjena Marija.

Kurir vam je tom prilikom pripremio poklon ikonu sa zlatotiskom i molitvom uz svaki primerak današnjih dnevnih novina!

foto: Kurir

Kurir.rs/B.K. - S.S. Foto: Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track