Glumac Rastko Lupulović postao iguman!

Glumac Rastko Lupulović postao iguman!

Društvo -
Ljubiteljima filmske umetnosti ostao je, između ostalog, upamćen po filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman"

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije (Šibalić) juče je postavio dečanskog jeromonaha Ilariona (Lupulovića) za vršioca dužnosti nastojatelja manastira Draganac, nedaleko od Gnjilana, u Kosovskom pomoravlju, saopštila je eparhijska Informativna služba, prenosi portal Pouke.org.Da podsetimo, jeromonah Ilarion (Rastko Lupulović) rođen je 1974. godine u Beogradu. Ljubiteljima filmske umetnosti ostao je, između ostalog, upamćen po filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Otac Ilarion (Rastko Lupulović), nekadašnja velika nada i izuzetan talenat srpskog glumišta, kako filmskog tako i pozorišnog, ali i bivši gitarista beogradske rok grupe "Kanda, Kodža i Nebojša", pre više od jedne decenije odlučio je da život zauvek posveti Bogu. Na iznenađenje kolega u pozorištu Atelje 212, gde je bio angažovan, i prijatelja iz rok grupe, bez ikakvih javnih nagoveštaja, napustio je svetovni način života i avgusta 1996. otišao u manastir Visoki Dečani, gde se potom zakaluđerio.

Dosadašnji nastojatelj Kirilo (Đurković), kako se navodi, razrešen je dužnosti na sopstveni zahtev i nastaviće i dalje da živi i Bogu služi u manastiru koji je izgradio i unapredio od 1997. godine kada je postavljen za nastojatelja.Jeromonah Kirilo zamonašio se u manastiru Visoki Dečani 1995. Veoma je poštovan u Kosovskom pomoravlju i poznat kao neimar koji je obnovio nekad zapušteni manastir Draganac, koji je posvećen Svetom Arhangelu Gavrilu i prvi put se pominje u povelji Svetog Kneza Lazara iz 1381. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track