PRŽIĆE NAS VRUĆINE DO 20. AVGUSTA: U Beogradu nema spavanja
Foto: Dado Đilas

PAKAO

PRŽIĆE NAS VRUĆINE DO 20. AVGUSTA: U Beogradu nema spavanja

Društvo -

Suptropski talas vrućine iz Severne Afrike sutra stiže u Srbiju, pa će temperature biti i do 37 stepeni Celzijusovih, što je i do osam stepeni više od prosečnih temperatura u avgustu

Suptropski talas vrućine iz Severne Afrike sutra stiže u Srbiju, pa će se živa u termometru u sredu i četvrtak dizati i do 37 stepeni Celzijusovih, što je i do osam stepeni više od prosečnih temperatura u avgustu.

Vrućina nas neće poštedeti ni noću, kada će temperatura biti i do 25 stepeni, a sudeći prema najavama meteorologa, zaželećemo se i jutarnje svežine, pošto će od rane zore temperatura biti čak 20 stepeni.

- Toplotni talas stiže u Srbiju iz Severne Afrike i Sredozemlja. Letnja vrućina će potrajati sve do 20. avgusta, kada će biti natprosečno toplo vreme. Ako je prosek 28 stepeni, sada će danju maksimalno biti nekoliko stepeni iznad proseka. U najtoplijim danima biće za pet do osam stepeni toplije, dok će u svežijim danima temperatura u proseku biti viša za dva do četiri stepena - objašnjava Nedeljko Todorović, meteorolog iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

foto: Zorana Jevtić

On ističe da će ove nedelje najtopliji dani biti sreda i četvrtak, kada će temperatura iznositi i do 37 stepeni. - Najtopliji dani biće sreda i četvrtak, kada će temperatura iznositi od 32 do 36 stepeni, u nekim mestima i 37. Od petka će dva dana biti malo manje toplo, tada će temperatura biti do 32 stepena, a od ponedeljka i utorka sledeće nedelje, 12. i 13. avgusta, ponovo će biti vrućina do 37 stepeni. Posle toga opet sledi blagi pad temperature za nekoliko stepeni. U Beogradu će biti vruće i noću, a jutarnja temperatura će biti viša od 20 stepeni - ističe Todorović i dodaje da će kiša biti vrlo retka. - Na prelazi između velikih vrućina i blagog pada temperatura vrlo retko će padati kiša, i to možemo očekivati sredinom sledeće nedelje - kaže Todorović.

Kakvo nas vreme čeka

DAN MAKS. TEMPERATURA

Sreda, 7. avgust 35 C Četvrtak, 8. avgust 37 C Petak, 9. avgust 31 C Subota, 10. avgust 35 C Nedelja, 11. avgust 31 C Ponedeljak, 12. avgust 35 C Utorak, 13. avgust 34 C Sreda, 14. avgust 29 C

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track