DANICA GRUJIČIĆ PRIZNALA DA NE LEČI PACIJENTE NA ONKOLOGIJI: Zanima je samo nabavka opreme!
Foto: Damir Dervišagić

PROFESORKA PROBALA DA DEMANTUJE PISANJE KURIRA

DANICA GRUJIČIĆ PRIZNALA DA NE LEČI PACIJENTE NA ONKOLOGIJI: Zanima je samo nabavka opreme!

Društvo -

Pranje - V. D. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije na sve moguće načine pokušava da se opere i opravda svoje loše kadrovske poteze, ali je, suprotno svojoj nameri, potvrdila činjenice koje je Kurir otkrio prethodnih dana

Prof. dr Danica Grujičić, v. d. direktora Instituta za onkologiju Srbije, priznala je juče da ne leči pacijente u toj zdravstvenoj ustanovi, da se bavi samo nabavkom opreme, ali i da ima više funkcija, o čemu je Kurir već pisao.

Kako joj se prohte

Ona je sama priznala da na Institutu za onkologiju, gde bi kao prvi čovek ustanove trebalo da ostaje i prekovremeno, ne provodi puno radno vreme. Dr Grujičić je rekla da ima dana kada na svoje radno mesto "svrati" tek na sat-dva, o čemu je Kurir pisao.

foto: Dragana Udovičić

- Ako imam dobar tim, nije bitno koliko vremena provedem u Institutu. Jedan dan mogu tu da budem 12 sati, drugi sat vremena, a treći da dođem u ponoć. Većina ljudi koji rade u Institutu mene podržavaju. To je važno. Nisam uspela ništa radikalno da promenim za ova dva meseca. Timski sam igrač, a Institut je i bez mene odlično funkcionisao. Podelili smo uloge ko šta tačno radi. Moj zadatak je nabavka nove opreme, prikupljanje novca da se rekonstruišu pojedini delovi zgrade, koja je neuslovna, da bude olakšan boravak pacijenata u njoj - rekla je, između ostalog, Grujičićeva u intervjuu za Politiku.

Ona je tu potvrdila i naša otkrića da želi da rasparča Institut za onkologiju, da od njega napravi kliniku i da je pripoji Kliničkom centru Srbije. Iako je struka ranije uspela da spreči te namere, jer su se složili da je to loše za ustanovu, ali i pacijente, Grujičićeva je aktuelizovala te ideje. Rekla je da misli da bi to bilo dobro jer bi se, kako tvrdi, stvari u tehničkom smislu završavale lakše.

Dr Grujičić je apsolutno potvrdila naše pisanje o svojim mnogobrojnim funkcijama. Obelodanila je da je redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, v. d. direktora Instituta za onkologiju, načelnica Centra za neuroonkologiju KCS, predsednica Vladine Komisije za borbu protiv psihoaktivnih supstanci, za šta, po jednom sastanku, dobija od 8.000 do 10.000 dinara.

BROJKA 6 funkcija obavlja Grujičićeva

Pored toga, prema sopstvenim rečima, članica je Komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja, ali je i članica Upravnog odbora Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj.

Sve je tačno

Upitana da li je tačno da je nepravedno smenila dr Zorana Bekića i da ga je stavila da radi u podrum s bolesnom decom, o čemu je Kurir takođe pisao, dr Grujičić je to potvrdila i rekla: - Ne želim da se njime bavim. On je dobio šansu da formira ambulantu - polikliničku službu. Ako hoće to da uradi, neka uradi, a ako neće - ne mora. Ali načelnik odeljenja pedijatrijske onkologije više ne može da bude - kazala je ona.

Inače, Kuriru su se danima javljali brojni roditelji bolesnih mališana posle smene dr Bekića tvrdeći da njihovu decu više ne leči jedan od najboljih dečjih onkologa.

TELEFON IZBEGAVA POZIVE

Prof. dr Danica Grujičić već danima ne odgovara na pozive Kurira, ali nas je zato više puta lažno optuživala na društvenim mrežama da su "tekstovi o njoj naručeni i plaćeni". Njen prvi i jedini odgovor koji je dala autentično smo preneli, ali je, uprkos našim pozivima pre svake objave, odlučila da ne iskoristi priliku i da svoj komentar. Kurir nijednog trenutka nije dovodio u pitanje njenu stručnost, a ona je u svojim medijskim istupima, iako je pokušala da se opravda, potvrdila činjenice koje smo iznosili.

(Kurir/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track