ĐORĐEVIĆ NA GRADILIŠTU: Ministar obišao radnike i čestitao im praznik
Foto: Marina Lopičić

DAN GRAĐEVINARA

ĐORĐEVIĆ NA GRADILIŠTU: Ministar obišao radnike i čestitao im praznik

Društvo -

Povodom Dana građevinara u Srbiji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je gradilište na Novom Beogradu, gde je zaposlenima podelio smernice za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama.

Ministar je tom prilikom razgovarao s građevinarima, kao i sa odgovornim rukovodiocem gradilišta i istakao da će Inspektorat rada vršiti intenzivnije inspekcijske nadzore u narednom periodu kako bi se svim zaposlenima pružila podrška pri ostvarivanju prava radnika.

"Dan građevinara u Srbiji iskoristili smo da proverimo u kojim uslovima radnici obavljaju poslove pri visokim temperaturama, da li rukovodioci vode računa o svim pravima radnika i da se uverimo da li se na gradilištu poštuju smernice za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama. Briga o svakom radniku, kao i podizanje svesti kod zaposlenih o pravima koja im po zakonu pripadaju oduvek su prioritet resornog Ministarstva, kao i Vlade Republike Srbije, koja se kontinuirano zalaže za unapređenje položaja radnika", rekao je ministar.

Tom prilikom građevinarima su podeljene brošure, koje je pripremio Socijalno-ekonomski savet, u kojima su osim nužnih mera za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama navedena i prava radnika.

Obilasku gradilišta prisustvovali su direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović, v.d. direktor Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula i sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Dušan Petrović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track