DANICE, JADNA SI: Vređaš roditelje bolesne dece! Porodice obolelih mališana uz smenjenog doktora Zorana Bekića
Foto: Filip Plavčić

PODRŠKA

DANICE, JADNA SI: Vređaš roditelje bolesne dece! Porodice obolelih mališana uz smenjenog doktora Zorana Bekića

Društvo -

Jadan je i sraman pokušaj da nas, roditelje koji poštuju zalaganje i znanje doktora Bekića, prikaže kao podmićene i ucenjene, navodi Biljana Bukarica, majka dečaka koji se lečio u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

Roditelji dece koja se leče ili su se lečila na Institutu za onkologiju i radilogiju Srbije šokirani su potezima v. d. direktora te ustanove prof. dr Danice Grujičić.

Poručuju joj da ih niko nije, kako to ona tvrdi, zloupotrebio, već da su sami morali da se oglase povodom njene odluke da s mesta načelnika Odeljenja dečje onkologije Instituta smeni dr Zorana Bekića i da mu novo zaduženje - u podrumu te ustanove.

Borba za svako dete

Biljana Bukarica, majka deteta koje se lečilo u Institutu za onkologiju, nakon čega je upućeno u Ameriku, kaže da želi javno da podrži dr Bekića.

- Ostala sam neprijatno iznenađena pročitavši kakve se neistine pišu o renomiranom lekaru kakav je Bekić. Uz dužno poštovanje Grujičićeve, informacije koje je iznela u javnost prenete su joj iz druge ruke. Ona nije bila član lekarskog tima, tako da nije mogla da zna šta se na odeljenju svakodnevno dešavalo. Jadan i sraman je pokušaj da nas, roditelje koji poštuju zalaganje i znanje doktora Bekića, prikaže kao podmićene, zavedene i ucenjene. Da li iko normalan može zamisliti bilo kakav interes ili kompenzaciju kad ima bolesno ili preminulo dete - navodi Bukarica u pismu koje je dostavila Kuriru i dodaje:

- Svima koji podržavaju inicijativu da se doktor Bekić vrati na odeljenje i nastavi da leči decu - a to je ono u čemu je najbolji, u interesu je samo njihovo dobro. On poseduje ogromno iskustvo, znanje, upornost da se bori za svako dete - navodi ta majka.

foto: Privatna Arhiva

Sin Ljiljane Vulinović lečio se od tumora tri godine, ali je, nažalost, izgubio bitku. Ona je osnovala udruženje kako bi se borila za ostalu decu, pa sada, kaže, „uz dužno poštovanje, pre svega, prema svom preminulom sinu“ mora da se oglasi:

Nerazumni rezovi

- Saznavši da na čelo Instituta dolazi vrhunski lekar, za nas, roditelje, javila se nova nada. Verovali smo da će bar pokušati da reši neke probleme. Međutim, povučeni su takvi nerazumni rezovi, gde jednog vrhunskog pedijatra, čuvenog i najboljeg u regionu a ne samo u Srbiji, sklanjaju s odeljenja i zabranjuju mu pristup lečenju dece obolele od raka.

A doktorku protiv koje postoji peticija, a koja je gurnuta u fioku, sakrivena od javnosti, imenuju za načelnika odeljenja. Bravo! Dobila je nagradu za svoju neodgovornost, bahatost, neznanje, nezainteresovanost i nebrigu o deci kao pacijentima. Zašto? To je prvo pitanje, a drugo je zašto najeminentniji lekar, onkološki pedijatar, sklonjen s odeljenja i zašto mu je zabranjen rad sa decom - ističe Vulinovićeva.

Inače, nakon pisanja Kurira o dešavanjima u Institutu, redakciji se javilo više desetina roditelja u želji da pruži podršku smenjenom Bekiću.

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto:Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track