ETIČKI KODEKS PREKRŠEN! Tužioci slavili rođendan u društvu narko-dilera, a sada će SNOSITI POSLEDICE! Disciplinski tužilac ODLUČUJE o njihovoj SUDBINI
Foto: Državno veće tužilaca

POVODOM SLAVLJE U HOTELU ŠUMADIJA

ETIČKI KODEKS PREKRŠEN! Tužioci slavili rođendan u društvu narko-dilera, a sada će SNOSITI POSLEDICE! Disciplinski tužilac ODLUČUJE o njihovoj SUDBINI

Društvo -

Etički odbor Državnog veća tužilaca izglasao je na današnjoj vanrednoj sednici da su četvoro tužilaca prekršili etički kodeks na proslavi 50. rođendana njihovog kolege Stanislava Dukića. U vezi sa tim, nakon sednice njihov slučaj prosleđen je disciplinskom tužiocu koji će doneti odluku o sudbini njihove karijere.

Naime, sastanak Etičkog odbora Državnog veća tužilaca održan je nakon što su u jednom mediju osvanule fotografije sa rođendana tužioca Stanislava Dukića na kojima se, kako se sumnja, vidi četvoro tužilaca i članova Državnog veća tužilaca, Goran Ilić, Stanislav Dukić, Sandra Kulezić i disciplinski tužilac Zoran Vidaković u društvu osoba za koje se navodi da dolaze iz kriminalnog miljea.

Kako se sumnja, osobe za koje se navodi da su povezane sa kriminalnim poslovima bile su gosti na proslavi rođendana tužioca Dukića, a kako je takva vrsta kontakta tužioca i kriminalaca prema etičkom kodeksu tužilaca i sudija strogo zabranjena, Etički odbor hitno je sazvao sastanak na kojem se danas razmatralo o njihovim postupcima.

S tim u vezi, pet članova Etičkog odbora koji čine: Gordana Janićijević, Radovan Lazić, Mirjana Momčilović, profesor Jovan Babić i predsednik odbora Tamara Mirović danas su utvrdili da je u slučaju tužioca koji su bili na proslavi tužioca Dukća, te eventualno ostvarili kontakt sa osobama iz kriminalnog miljea, kao i njega, prekršen etički kodeks. Ovo je izglasalo troje od petoro članova ove komisije.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track