ZORAN (65), KOJI JE DOJAVIO DA JE U AVIONU LUFTHANZE BOMBA, PROGLAŠEN NEURAČUNLJIVIM: Prizemljio avion na BG aerodromu jer mu se svidela stjuardesa
Foto: Čitalac Kurira

uhapšen

ZORAN (65), KOJI JE DOJAVIO DA JE U AVIONU LUFTHANZE BOMBA, PROGLAŠEN NEURAČUNLJIVIM: Prizemljio avion na BG aerodromu jer mu se svidela stjuardesa

Društvo -

Muškarac koji je sredinom jula uputio lažnu dojavu o bombi u avionu "Lufthanze", kako bi sprečio stjuardesu koja mu se dopala da napusti Beograd, proglašen je neuračunljivim pa neće krivično odgovarati.

S obzirom na neuračunljivost, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predlog sudu da Z. N. izrekne meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

O predlogu tužilaštva sud će odlučivati na sednici koja će tek biti zakazana.

Inače, Z. N. je još u pritvoru koji mu je određen 20. jula.

On je na saslušanju u tužilaštvu priznao da je uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu "Lufthanze", koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidela stjuardesa sa tog leta.

Z. N. je lažnu dojavu uputio iz stana svog prijatelja i sa njegovog telefona.

U svojoj odbrani tužilaštvu je na saslušanju ispričao kako je na Adi upoznao dve stjuardese "Lufthanze" i pozovao ih na večeru. Posebno mu se svidela jedna od njih, ali one nisu pristale da idu sa njim na večeru.

Pošto devojku koja mu se svidela nije našao ni u hotelu, sutradan, u sredu, pozvao je aerodrom i dojavio lažnu bombu kako bi zadržao stjuardesu da ne ode.

Posle anonimne dojave, pripadnici MUP-a su obavili kontradiverzioni pregled.

Zbog te dojave, iz aviona nemačke kompanije "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track