Najnovije vesti

SMENJEN DIREKTOR ŠKOLE U BARAJEVU: Ćutao o slučaju nasilja koji je šokirao zemlju
Foto: screenshot

smena za jelića

SMENJEN DIREKTOR ŠKOLE U BARAJEVU: Ćutao o slučaju nasilja koji je šokirao zemlju

Društvo

Direktor srednje škole "Barajevo" Dobrivoje Jelić i zvanično je smenjen, a njegovu smenu potpisao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

 

Razlog je nepostupanje povodom slučaja vršnjačkog nasilja o kom priča Srbija, kada se na internetu pojavio snimak na kome se vidi kako se dve devojčice (14) u dvorištu Srednje škole u Barajevu iživljavaju nad trećom i udaraju joj šamare.

 

"Na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora koji je izvršen od strane prosvetnog inspektora ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvđeno je da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

 

Na osnovu svega navedenog tokom inpekcijskog nadzora stekli su se uslovi za razrešenje direktora ustanove predviđeni odredbom člana 128. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Zakon propisuje da je direktor odgovoran za zakonitost rada i za uspešno obavljanje delatnosti ustanove.

 

U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rešavanja problema nasilja" - saopšteno je iz ministarstva.

 

 

Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...