DVOJEZIČNA NASTAVA U ČAK SEDAM ODELJENJA: Raste interesovanje kraljevačkih đaka za novi školski projekat (FOTO)
Foto: Kurir.rs/J.S.

bravo za kraljevo

DVOJEZIČNA NASTAVA U ČAK SEDAM ODELJENJA: Raste interesovanje kraljevačkih đaka za novi školski projekat (FOTO)

Srbija -

U osnovnoj školi "Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu drugu godinu za redom organizuje se dvojezična nastava - na srpskom i na engleskom jeziku, a od predmeta deca na ovom stranom jeziku izučavaju građansko vaspitanje, srpski jezik, fiziku, istoriju, informatiku i fizičko.

Dvojezična nastava u ovoj kraljevačkoj školi počela je 2018. godine, u tri odeljenja šestog razreda, uz pomoć i instrukcije jedne osnovne škole iz Niša, a ova kraljevačka osnovna škola jedna je od svega nekoliko u Srbiji koja nudi bilingvalno obrazovanje.

- Interesovanje učenika koje je u međuvremenu poraslo učinilo je da ove godine oformimo jedno odeljenje više, tako da sada imamo četiri odeljanja šestog razreda i tri odeljenja sedmog razreda koji uče po ovom programu, kaže Sandra Vučetić Radetić, pomoćnik direktora Osnovne škole "Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu.

foto: Kurir.rs/J.S.

Prema njenim rečima, učenici uz pomoć svojih nastavnika i mentora učestvuju i u međunarodnim školskim projektima, a ovakav vid nastave pospešuje im multikulturalnost, pismenost, bolju komunikativnost, omogućavajući im pritom i razmenu iskustava sa drugim bilingvalnim školama.

- Cilj nam je da svake godine uvedemo veći broj predmeta i više nastavnika, a ove školske godine nastavnik fizike položio je ispit na Filološkom fakultetu u Beogradu i tako stekao sertifikat da može da predaje u dvojezičnim odeljenjima, ističe Sandra Vučetić Radetić.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track