Magija dobrog ukusa stiže sa juga
Foto: Promo

Magija dobrog ukusa stiže sa juga

Društvo -

Septembar nas uvek asocira na zimnicu, sočne plodove voća i povrća koji pristižu s jeseni i od kojih se izrađuju fantastični proizvodi po kojima je naša zemlja poznata. Pa ipak, kada govorimo o slanim i slatkim specijalitetima, naši zemljaci sa juga vlasnici su receptura koji se smatraju najizvornijim. Često se može čuti da postoji rivalitet čiji su proizvodi ukusniji a ta zdrava konkurencija između Vranjanaca, Leskovčana, Nišlija i drugih, proizvodima je dala na kvalitetu, a nama potrošačima, na užitku. Zapravo, za čiji god proizvod da se odlučite, čeka vas gastronomska magija kojoj nećete odoleti i kojoj ćete se uvek rado vraćati.

Nadahnuta upravo tom neponovljivom magijom juga, energijom vrlo vrednih i veštih ljudi, Coca-Cola sistem odlučio je da pokrene projekat „Stižemo sa juga“ kako bi pružio podršku malim proizvođačima ovog dela Srbije u promociji proizvoda i daljem poslovnom razvoju.

foto: Vojislav Vujanić

U saradnji sa partnerima – Privrednom komorom Srbije i Smart kolektivom, kompanija je odabrala devet sjajnih preduzetnika koji posluju južno od Beograda, koji su dobili priliku da kroz mobilne radnje direktno promovišu i prodaju svoje proizvode u više od deset gradova Srbije tokom leta i jeseni kroz veoma posećenu manifestaciju „Izađi mi na teglu“. Takođe, pored „putujućih radnji“, preduzetnici su dobili priliku da unaprede svoje poslovanje i kroz online kanal, tačnije da koriste sajt stizemosajuga.rs posredstvom koga će direktno prodavati i promovisati svoje proizvode. Odabrani preduzetnici moći će da računaju i na četvoromesečnu razvojnu podršku kao i podršku mentora kompanije čija su internacionalna iskustva neprocenjiva za razvoj biznisa.

Projekat koji je početkom avgusta zvanično promovisan na Zemunskom keju uz prisustvo velikog broja posetilaca među kojima je bio i značajan broj poznatih ličnosti, pokazao je izuzetan potencijal. Beograđani, ali i veliki broj stranaca, apsolutno očarani ručno izrađenim proizvodima od voća i povrća, sušenim voćem, kvalitetnim brašnom od mešanog zrnevlja za izradu beskvasnog hleba, kao i sirćetom za koga kažu da ima i lekovita svojstva, bili su prvi u prilici da se susretnu sa devet vrsnih proizvođača koji su u malim mobilnim radnjama izlagali svoje specijalitete.

foto: Vojislav Vujanić

Druženje sa predstavnicima Jastrebačke priče iz Jastrepca, Vinarije Status iz Svrljiga, Agro Iris - Zadruge, Fišeka iz Varvarina, Organic Tea Serbia iz Niša, preduzeća „Chrono“ iz Leskovca, Radanske Ruže iz Lebana, „Polo“ iz Čačka i Naninog recepta sa juga iz Vranja, nastavlja se i u septembru i oktobru.

U okviru manifestacije „Stižemo sa juga“ i građani Zaječara, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Leskovca, imaće priliku da uživaju u ukusima juga, probaju i kupe južnjačke specijalitete. Svi oni koji vole kupovinu iz fotelje ili nisu u prilici da posete male mobilne radnje tokom jeseni, tu je online prodavnica stizemosajuga.rs u kojoj vas čeka paleta magičnih proizvoda.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track