Najnovije vesti

NE TREBA DOZVOLITI POLITIZACIJU INTERPOLA, PRIŠTINI TAMO NIJE MESTO: Biljana Popović Ivković sa predstavnikom Konga (FOTO)
Foto: MUP Srbije

pokušavaju da se učlane

NE TREBA DOZVOLITI POLITIZACIJU INTERPOLA, PRIŠTINI TAMO NIJE MESTO: Biljana Popović Ivković sa predstavnikom Konga (FOTO)

Društvo

Ne treba dozvoliti politizaciju Interpola, jer bi to imalo nesagledive posledice po budući rad najstarije međunarodne policijske organizacije, istakla je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković u razgovoru sa Polom Emilom Čingom Ahukom, predstavnikom Ambasade Demokratske Republike Kongo.

foto: MUP Srbije

"Popović Ivković je pozvala predstavnika Demokratske Republike Kongo da, prilikom glasanja o zahtevu takozvanog Kosova, budu na strani međunarodnog prava, Rezolucije 1244 SB Ujedinjenih nacija, Ustava i pravila Interpola, odnosno da glasaju protiv prijema", saopštio je MUP Srbije.

foto: MUP Srbije

Ona je podsetila i da je na Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu 2017. godine usvojena "Korelova rezolucija" koja jasno predviđa da buduće članice ove organizacije mogu biti samo članice ili posmatrači u Ujedinjenim nacijama, što takozvano Kosovo svakako nije, navodi se u saopštenju.

Ahuka je istakao da između Srbije i Konga postoje dugogodišnji prijateljski odnosi i da je njihov stav po pitanju Kosova nepromenjen, odnosno nastaviće da poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...