NE TREBA DOZVOLITI POLITIZACIJU INTERPOLA, PRIŠTINI TAMO NIJE MESTO: Biljana Popović Ivković sa predstavnikom Konga (FOTO)
Foto: MUP Srbije

pokušavaju da se učlane

NE TREBA DOZVOLITI POLITIZACIJU INTERPOLA, PRIŠTINI TAMO NIJE MESTO: Biljana Popović Ivković sa predstavnikom Konga (FOTO)

Društvo -

Ne treba dozvoliti politizaciju Interpola, jer bi to imalo nesagledive posledice po budući rad najstarije međunarodne policijske organizacije, istakla je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković u razgovoru sa Polom Emilom Čingom Ahukom, predstavnikom Ambasade Demokratske Republike Kongo.

foto: MUP Srbije

"Popović Ivković je pozvala predstavnika Demokratske Republike Kongo da, prilikom glasanja o zahtevu takozvanog Kosova, budu na strani međunarodnog prava, Rezolucije 1244 SB Ujedinjenih nacija, Ustava i pravila Interpola, odnosno da glasaju protiv prijema", saopštio je MUP Srbije.

foto: MUP Srbije

Ona je podsetila i da je na Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu 2017. godine usvojena "Korelova rezolucija" koja jasno predviđa da buduće članice ove organizacije mogu biti samo članice ili posmatrači u Ujedinjenim nacijama, što takozvano Kosovo svakako nije, navodi se u saopštenju.

Ahuka je istakao da između Srbije i Konga postoje dugogodišnji prijateljski odnosi i da je njihov stav po pitanju Kosova nepromenjen, odnosno nastaviće da poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track