STUDENTI PRAVNOG IMAĆE NOVU PRAKSU: Biraće advokatsku kancelariju u kojoj će se spremati za budući poziv
Foto: Zorana Jevtić

dobiće i novi predmet

STUDENTI PRAVNOG IMAĆE NOVU PRAKSU: Biraće advokatsku kancelariju u kojoj će se spremati za budući poziv

Društvo -

ZLATIBOR - Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu uskoro će biti u prilici da u toku studija izaberu advokatsku kancelariju radi pohađanja studentske prakse za sticanje znanja i veština advokatske profesije.

Ova ideja biće realizovana na osnovu Sporazuma o saradnji koji su u petak zaključili Advokatska komora Beograda (AKB) i Pravni fakultet u Beogradu, u okviru Drugog advokatskog savetovanja

Ideja je da će preko fakulteta studenti moći da biraju advokatske kancelarije koje su specijalizovane u oblastima koje ih zanimaju, a advokatske kancelarije će, s druge strane, imati mogućonst da izaberu kvalitetne pripravnike, a ne putem rođačkih veza ili poznanstava, naveo je predsednik AKB.

Sporazum će takođe dati osnove za uvođenje novog izbornog predmeta na Pravnom fakultetu - "Pravo advokatske profesije", koji bi predavali profesori fakulteta, a advokati bi bili gostujući predavači. Program novog predmeta definisalo je Naučno-nastavno veće. Pored toga, planirano je da advokati i profesori ubuduće zajedno vode pripreme za polaganje pravosudnih ispita.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja