BORILA SE DO SAMOG KRAJA, ALI NIJE IZDRŽALA: Preminula petnaestomesečna Tisa, koja je ujedinila Srbiju! Roditelji slomljeni od bola
Foto: Printscreen Facebook

tuga

BORILA SE DO SAMOG KRAJA, ALI NIJE IZDRŽALA: Preminula petnaestomesečna Tisa, koja je ujedinila Srbiju! Roditelji slomljeni od bola

Društvo -

Petnaestomesečna Kikinđanka Tisa Sredojev preminula je sinoć na klinici u Augsburgu.

Mali heroj nije izdržao bitku sa retkim oblikom tumora mozga četvrtog stepena, zbog čega je sa majkom Jelenom 17. oktobra otišla u Nemačku.

Tužan epilog borbe malene Kikinđanke sa atipičnim teratoidnim rabdoidnim tumorom mozga četvrtog stepena, zavio je u crno Srbiju, Kikindu i ljude iz dijaspore koji su sve vreme bili uz Tisine roditelje, Jelenu i Vanju. Devojčica se borila do kraja, ali njeno hrabro srce nije izdržalo.

- Do poslednjeg trenutka smo bili uz našu princezu, našeg malog heroja. Borila se, nije htela da ode, ali se desilo ono najstrašnije - jedva je smogao snage da kaže Tisin otac Vanja

- Nije moja lepotica izdržala, slomljeni smo do bola. Nadali smo se da će ovde biti podvrgnuta hemoterapiji i zračenju. Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su bili uz nas - rekao je Vanja.

Uprkos naporima lekara i medicinskog osoblja, najpre u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije gde su obavljene dve operacije, a zatim i u Nemačkoj, teška bolest bila je fatalna.

Podsetimo, dvojica maloletnika stari 15 i 12 godina krajem septembra ukrali su kutiju sa novcem ispred jedne hamburgerije kod gradske pijace u Kikindi u koju su ljudi dobre volje prilagali novac za lečenje Tise.

Ova krađa izazvala je ogorčenje i nevericu ljudi.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track