DIREKTOR NAMENSKE U LUČANIMA RADOŠ MILOVANOVIĆ: Radnici da ne prisustvuju suđenju u petak
Ilustracija, Foto: Printscreen

saopštenje

DIREKTOR NAMENSKE U LUČANIMA RADOŠ MILOVANOVIĆ: Radnici da ne prisustvuju suđenju u petak

Društvo -

IVANJICA - Generalni direktor vojne fabrike "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima Radoš Milovanović zamolio je fabričke radnike da u petak ne prisustvuju suđenju u Opštinskom sudu u Ivanjici, u kome se vodi postupak protiv njega i još dovjice rukovidilaca zbog pogibije dvojice radnika.Radnici te fabrike Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović poginuli su u eksploziji koja se u fabrici dogodila pre dve godine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen Infoliga.rs

"Zamoliću vas da 15. novembra ne idete u Ivanjicu. Ne želim da zbog prisustva ispred suda ponovo doživite uvrede, pogrdne reči koje su žestoko upućivane na račun svakog radnika preduzeća posle vašeg dolaska u Ivanjicu 3. oktobra", navodi se u saopštenju Milovanovića koje je poslato medijima.

Milovanović je dodao da je spreman da se izbori sa optužbenim predlogom, koji je ocenio kao "neosnovan i nepravedan" i dodao da je svestan, kako je rekao, činjenice da ne snosi nikakvu krivičnu odgovornost.

On je zahvalio radnicima fabrike na podršci koju mu pružaju.

"Moja snaga je vaše uverenje u pravdu i istinu i to što je svima jasno da je ovo politički proces, izazvan sa ciljem da me sklone. Ostanite na svojim mestima, odgovorno i savesno radite svoj posao, a ja ću pokazati šta je istina i kako se bori za čast i dostojanstvo", navodi se u saopštenju.

Suđenje Milovanoviću i još dvojici rukovodilaca fabike - Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, počelo je 3. oktobra u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Infoliga.rs, Privatna Arhiva

Prvo ročište obeležilo je prisustvo nekoliko stotina radnika te fabrike koji su ispred suda aplauzom podržali Milovanovića i verbalno napali porodicu poginulog Milivojevića, što je naišlo na oštre osude jednog dela javnosti.

Suđenje je odloženo za 15. novembar na molbu Tužilaštva, jer je trećeokrivljeni Tomo Stojić zatražio od tužilaštva sporazum o priznanju krivice.

Još uvek nema zvaničnih informacija iz suda da li je Tužilaštvo prihvatilo nagodbu sa Stojićem.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track