AMERIČKI MILIJARDER I ĐOKOVIĆEV KUM POSTAO SRBIN! Bodri Novaka, težak je nekoliko milijardi! EVO KO JE RONALD VEJN
Ilustracija, Foto: EPA/IAN LANGSDON, Printscreen

dobio pasoš!

AMERIČKI MILIJARDER I ĐOKOVIĆEV KUM POSTAO SRBIN! Bodri Novaka, težak je nekoliko milijardi! EVO KO JE RONALD VEJN

Društvo -

BEOGRAD - Američki biznismen i milijarder Ronald Vejn Barkl (67), odlukom Vlade Srbije primljen je u naše državljanstvo, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Barkl je rođen 12. novembra 1952. godine u mestu Pomona, okrugu Los Anđeles američke države Kalifornija i državljanin je SAD, navodi se u rešenju od 21. novembra.

Krajem decembra prošle godine Srbija je otvorila konzulat u Montani, koji pored teritorije te američke savezne države, obuhvata i teritoriju države Vašington, a Barkl je tada imenovan za počasnog konzula.

Veza sa Đokovićima

foto: Printscreen

On je i kum Novakovog strica Gorana Đokovića, kome je bio gost na svadbi u Monaku, ali tu nije kraj njegove povezanosti sa prodicom Đoković.

foto: Dado Đilas

Barkl je 2011. na američkom otvorenom prvenstvu u tenisu US Open bio u loži Novaka Đokovića, odakle je bodrio Srbina rame uz rame sa reperom Pi Didijem. Novopečeni Srbin je tada žestoko navijao za našeg asa u mečevima polufinala sa Rodžerom Federerom i u finalu sa Rafaelom Nadalom. Pošto je te godine Đoković uzeo titulu, milijarder mu je organizovao gala žurku na koju su bile brojne zvezde američkog šou-biznisa.

Ron Barkl je preko kompanije "Colonial Athletic Association" (CAA Sports) uspeo da izbrendira Novaka Đokovića, dajući mu savete na prijateljskoj osnovi, a ovaj mu je uzvratio predstavljajući CAA četiri godine.

Investira u sport i zabavu

Barkl je osnovao kompaniju "Jukaipa"1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva.

Novi državljanin Srbije je bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija, poput "Soho haus", "Golden stejt fuds", "Dominiks", "Fred Majer", "Ralfs end Fud for les".

Prema Blumbergu, 2013. godine Barkl je bio 201. na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca.

Dobra veza za Srbe

- Osim toga što je poslovni čovek, on je već dosta toga uradio na povezivanju poslovnih ljudi iz SAD sa Srbijom. Već ima određene ideje koje mogu biti realizovane jer u svetu biznisa najmoćniji su kontakti, a Barkl je čovek koji želi da razgovara, da svoje zamisli povezane sa Srbijom predstavi na pravi način ljudima koji su finansijski u rangu sa njim - otkriva izvor iz diplomatskih krugova.

- Poznato je da je Novak veliki srpski patriota, koji je posebno osetljiv na pitanje Kosova i Metohije i statusa naše pokrajine. Ako se uzme u obzir da je Barkl kum njegovog strica i prijatelj čitave familije, može se očekivati da blizak odnos sa Trampom još više približi kosovski problem američkom predsedniku - zaključuje izvor.

(Kurir.rs/Tanjug/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track