430 NAJBOLJIH SRPSKIH STUDENATA IDE U INOSTRANSTVO: Fond za mlade talente podelio stipendije
Foto: Tanjug/Rade Prelić

91. sednica Fonda za mlade talente Srbije

430 NAJBOLJIH SRPSKIH STUDENATA IDE U INOSTRANSTVO: Fond za mlade talente podelio stipendije

Društvo -

Na 91. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije, održanoj danas, doneta je odluka o usvajanju liste dobitnika stipendija po konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2019/20. godinu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Na konkursu koji je trajao od 25. septembra do 1. novembra 2019. prijavila su se 464 kandidata, među kojima se 430 kandidata nalazi na listi dobitnika stipendija, dok 34 kandidata ne ispunjava jedan ili više uslova konkursa i/ili ima nepotpunu dokumentaciju.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Lista dobitnika stipendija objavljena je na portalima fonda za mlade talente Republike Srbije "Dositeja" i ministarstva omladine i sporta.

Informacije o iznosu stipendije po navedenom konkursu, kao i o terminima za potpisivanje Ugovora o stipendiranju sa dobitnicima stipendije, biće blagovremeno objavljene.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Takođe, doneta je odluka o raspisivanju konkursa za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova, čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2019/20. godinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track